Kőhatású falburkolatok

Ha valami igazán különlegesre vágyik, tekintse meg az Otti kőhatású falburkolatokat! Mi nem kategorizáljuk be magunkat rusztikusnak, mediterránnak, modernnek, bauhausnak vagy landhausnak – falburkolataink minden stílusirányzatban helytállnak, jól érzik magukat minden otthonban. Valójában beton falburkolatokról van szó, amik tökéletesen imitálják a valódi köveket.”Kőhatású”, de pont olyan, mint az igazi kő! Böngésszen a termékeink között és kérjen egyedi árajánlatot! Ha kérdése van a kőhatású falburkolatokkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken! Segítünk.

Kőhatású kültéri falburkolatok | Beltéri kőhatású falburkolatok | Rusztikus, mediterrán kő falburkolatok | Konyhai falburkolatok | Nappali, előszoba falburkolatok | Fürdőszoba falburkolatok | Terasz falburkolatok

Kő falburkolat vagy kőhatású falburkolat – mi a különbség?

Amennyiben érdeklődik a klasszikus vagy a modern  építészet iránt, minden bizonnyal találkozott már a „kő falburkolat” és „kőhatású falburkolat” kifejezésekkel. Elsőre talán nem egyértelmű, hogy melyik mit jelent és hogy pontosan melyik az, ami a saját igényeihez jobban igazodik.

A kő falburkolatok valódi kőből készülnek (pl. mészkő, gránit, homokkő, kvarcit, stb.), aminek számos előnye, ugyanakkor hátránya is van.

Habár a természetes kőnél nincs „igazibb”, de megmunkálása, depózása, szállítása nehézkes. Egy bányában fejtett követ felhasználásra kész állapotba hozni töréssel, szeleteléssel, repesztéssel, vágással lehet, majd ezután a felület további alakítása szükséges. A végső megjelenést csiszolás, stokkolás, polírozás, vagy éppen antikolás adja. A porózusabb, gyengébb szerkezetű, vagy üledékes köveket (mészkő, homokkő, pala, tufák) kezlni, folyamatosan impregnálni kell, amennyiben hosszú évtizedeken keresztül szeretné élvezni a látványát.

Ezzel szemben az Otti kőhatású falburkolatok (vagy kő utánzatú falburkolatok) szinte egy az egyben megegyeznek az igazi kő burkolatokkal (esztétikum szempontjából), de felhasználóbarát kiszerelésük, és a hozzá tartozó kiegészítők szélesebb körű lehetőséget rejtenek magukban. Otti sarokelemek, profilok, párkányok, épületplasztikai elemek gazdagítják a választékot, melyeket ráadásul több száz színárnyalatban rendelhetők. Ráadásul speciális karbantartást sem igényelnek feltétlen, ami nagy előnynek számít. A kiválasztott terméktípus bármikor utánrendelhető.

Miből készülnek az Otti kőhatású falburkolatai? 

Tulajdonképpen beton falburkolatokról beszélünk, amik pontosan úgy néznek ki, mint az igazi kövek. És ez nem csak képen látszik így…

Az Otti burkolatok anyaga különböző szemcseméretű, szelektált kvarcadalékokat tartalmazó szálerősített, öntömörödő beton. Előállításához a műkő technológiából ismert, de a mészkőnél, dolomitnál lényegesen strapabíróbb kvarckavicsot alkalmazunk, melyet adalékváznak neveznek. Emellett kőadalékokat, nagy nyomószilárdságú tiszta portlandcementet (szürke- és fehércementet), használunk. 

A megjelenést színezőanyagok, vagyis természetes és mesterséges UV-álló vasoxidok, illetve a természetes mészkőklinker cement színe adja. újgenerációs szuperfolyósítóink a BASF és a Mapei csúcsminőségű adalékszerei. 

A speciális Otti alapanyag összetevői: portlandcement, víz, homok, szelektált kvarckő, kvarcpúder (mikron méretű), statikai szálak, porpigmentek, és különböző modifikáló anyagok, melyeket közös szóval adalékszereknek nevezünk. (szuperfolyósítók, stabilizáló anyagok, osztályozódást, póruképződést befolyásoló polimerek, stb).

Az általában 2-3 cm vastag dekor falburkolataink változatos stílusokban érhetők el, amik ugyanolyan jól érzik magukat a legmodernebb és a rusztikusabb/mediterrán stílusú otthonokban is. A felületek hol természetes bányanyers, hol emberi kéz által megmunkált- hol pedig profilokkal, mintákkal gazdagított összképet nyújtanak.

Kőhatású falburkolat árak

Természetesen amennyiben valaki kő, illetve kőhatású falburkolatok iránt érdeklődik, minden bizonnyal fontos szempont számára az árazás, ám igaz a mondás: “almát almával kell összehasonlítani”. Burkolataink annyira egyediek, és felismerhetően karakteresek, hogy nehéz is velük párhuzamokat keresni Európában. 

Az Otti kőburkolatok néhol olcsóbbak, néhol pedig a természetes kőburkolatok árait súrolják, hiszen a legnemesebb anyagokból készülnek, részben gépi, részben kézi erővel. A kézműves lapok értéke önmagában is magas, a falon pedig otthonunk ékessége lesz.

Böngésszen a weboldalunkon elérhető termékek között! Amennyiben kérdése van az Otti kőhatású falburkolatokkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken! Szívesen megválaszoljuk kérdéseit, akár egyedi ötletekkel is segítjük döntését!