Pietra

Pietra Vegyes Kőfal

 • P058
 • Változó, legkisebb 2x3 cm, a legnagyobb 60x80 cm
 • 2-3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, erodált, antikolt
 • Változó
 • 38-50 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft /m2 + ÁFA.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Antik mészkő, Rakott fal, Fiume, Grund, Valcum, Echo lapok felhasználásával természetes megjelenésű sokszorosan átépített falhatás érhető el, homlokzaton, lábazaton, támfalakon, kerítéseken. A megjelenésben csak kreativitásunk szabhat határt! Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása: Sorell Stonecolor rustic, Sorell Stonecolor patio, Keracolor Rustic ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

– Kültérben: homlokzatok, támfalak, kerítések, parapetek, oszlopok, lábazatok burkolásához használjuk.

– Beltérben: pincében, wellness terekben, vendéglátó helyeken, kandallón, parapetfalon, oszlopon, falvédő, vagy kőfal dekoráció készíthető belőle.

A referencia képeken a Pietra Vegyes Kőfal (P058) látható.

Burkolása

A Pietra vegyes fal

Felrakásakor nem érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája ha kissé hullámzik és esetleges, az csak fokozza az eredeti ledőlt, majd többször újraépített kőfal érzést! A kisebb- nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen, vagy a nagyobb lapokat rendezzük a falfelület alsó harmadába, felfelé haladva egyre több kis méretű burkolókövet használva fel. Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni a lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán! Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap (kivéve a téglaszeleteket persze), és a fugák mindig kötésben legyenek, valamint minél több lap legyen fektetett elrendezésben, így igazi kőfal hatást kapunk. A falsíkok találkozásánál Profil 4, vagy Vad sarok profilokat alkalmazzunk. Fugatávolságnak 1-5 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A burkolat felületén lévő kisebb- nagyobb lukacsokat ne tömítsük ki, vagy minél jobban mossuk vissza, mert rontja az esztétikai összképet. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedigitt talál még hozzá.