Pietra Antik Mészkő, 2 cm

 • P005
 • többféle méretben gyártjuk: 2.5-5 cm-től 60x85 cm-ig. Több mint 120 féle sablonnal készül.
 • 2 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • Strukturált, antikolt
 • Változó
 • 40 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft + ÁFA
 • S074a-m Profil 4 Sarokelemek
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Antik mészkő lapok természetes megjelenésű kövek melyeket, homlokzatok, lábazatok, támfalak, kerítések burkolására használhatunk. Több kisebb-nagyobb méretben készülnek, hol kváderesen-, hol alaktalanul faragott mediterrán hatású mészkőből épített fal hatását nyújtja. Ragasztása közép-, vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása: Sorell Stonecolor rustic, Sorell Stonecolor patio, Keracolor Rustic ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House-Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Kültérben: homlokzatok, támfalak, kerítések, lábazatok burkolásához használjuk.

Beltérben: pincében, wellness terekben, vendéglátó helyeken, kandallón, parapetfalon, oszlopon, falvédő, vagy kőfal dekoráció készíthető belőle.

Fontos: a négyzetméterre vetített számot megváltoztatja a gyakorlat, mivel a falra burkolt kőlapok közti fuga mennyiséégével csökken ez az össztömeg. A fugába kerülő fugázóhabarcs könnyebb, mint az Otti lapok. A burkolási összkép kialakításakor mérhető négyzetméterre vetített tömeg kb 3-10 kilóval kevesebb lesz így, az Otti burkolatra vetítve.

A referencia képeken a Pietra Antik Mészkő, 2 cm (P005) látható.

Pietra Antik Mészkő, 2 cm
Burkolása
Ragasztott burkolat készítése

A Pietra Antik mészkő felrakásakor nem érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája ha kissé hullámzik és esetleges, az csak fokozza az eredeti kőfal érzést! A kisebb-nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen, vagy a nagyobb lapokat rendezzük a falfelület alsó harmadába, felfelé haladva egyre több kis méretű burkolókövet használva fel. Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni az Antik mészkő lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán!
Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek, valamint minél több Antik mészkő lap legyen fektetett elrendezésben, így igazi kőfal hatást kapunk. A falsíkok találkozásánál Profil 4, vagy más kövekkel kevert felületen Vad sarok, Rakott fal, Valcum, Fiume, Echo vagy Grund sarokelemeket alkalmazzunk vegyesen.

Fugatávolságnak 1-5 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa-, polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Pietra Antik mészkő felületén lévő kisebb-nagyobb lukacsokat ne tömítsük ki, vagy minél jobban mossuk vissza, mert rontja az esztétikai összképet.
Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.