Pietra Grafit Modul 2 cm

 • P024
 • Legkisebb: 10x20 cm, legnagyobb:50x 60 cm, 9 féle méretben készül.
 • 2 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • Változó
 • 40 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft + ÁFA
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Grafit Modul kőlapok természetes, nemesen egyszerű megjelenésű kövek melyeket, padlón, „római kötésben fektetve”, vagy falon soros rakással, vagy szelektáltan téglakötésben, lábazati burkolatként használhatunk. Méretei: 10×20 cm, 20×20 cm, 20×30 cm, 30×30 cm, 30×40 cm, 30×50 cm, 40×60 cm, 50×60 cm.

Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1, falon Sorell Multiflex, Innoflex). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) lábazaton kőfugázóval (Sorell Stonecolor rustic, vagy patio) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott, míg lábazaton általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Kültérben: „római kötésben, esetleg sorosan fektetve teraszok, télikertek, betonozott járdák, medencék környéke, ritkábban lábazatok burkolásához (itt főleg sorosan, vagy téglakötésben) ajánlott. Azonban kültérben inkább ajánlott a Pietra Grafit Modul 3 cm vastag változatát használni, mivel a 2 cm vastagságú köveket beltérre, és falakra fejlesztettük ki.

Beltérben: pincében, folyosón, nappaliban, előszobában, wellness terekben padlóburkolatként alkalmazható. Dekoratív faliburkolat is kialakítható belőle, így falvédők, pincefalak, pultok, stb.

A referencia képeken a Pietra Grafit Modul 2 cm (P024) látható.

egyedi burkolat, homlokzat, kő falburkolat, lábazat, Otti kövek, pietra, rusztikus kövek
egyedi burkolat, homlokzat, kő falburkolat, lábazat, Otti kövek, pietra, rusztikus kövek
Burkolása

Ragasztott burkolat készítése

Falon Pietra Grafit Modul lapok ragasztásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot!
Fugatávolságnak a 0,5- 1,4 cm javasolt. Padlón szintén figyeljünk arra, hogy a „római kötésben” kialakított burkolatunk fugái hosszabb szakaszon is fusson, mindig tartsuk a párhuzamos, és merőleges élek futását a kijelölt vektor irányába! Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük.
Ha a Pietra Grafit Modul felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja.

Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

Olvasson róla cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.