Kerti kutak

Az Ottinál szeretjük a különleges megoldásokat, főként, ha a kertről van szó. Egy kerti kút képes szebbé és egyedibbé tenni kertje összképét. Termékeink között változatos stílusokban találhat álló kerti kutakat és kerti fali kutakat is. Díszkútjaink kiváló minőségű anyagában színezett, módosított, szálerősített fagyálló betonból készülnek. Így biztos lehet abban, hogy hosszú évekig ellenállnak a különféle időjárási viszonyoknak és a szélsőséges környezetei hatásoknak. Böngésszen a termékeink között és kérjen árajánlatot! Ha kérdése van az épített kerti kutakkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken! Segítünk megtalálni a tökéletes megoldást.

Álló kerti kutak | Kerti fali kutak

Kerti kutak – a kertek hasznos díszei

A kert nagyon fontos szerepet játszik otthonunk életében. Ha megfelelő az elrendezése és jól van gondozva, akkor a család minden tagja számára örömet szerezhet. Egy kert lehet szép a benne megtalálható növényektől, a gondosan ápolt gyeptől. De feldobhatják ezeket a helyiségeket olyan dekorációs elemek is, amelyek egyedivé, különlegessé teszik őket és még hasznosak is. Épp ilyen például a kerti kút. 

Kútra minden kertben szükség van, hiszen a növények öntözése, locsolása elengedhetetlen fontosságú. Több lehetőség is van ennek kialakítására attól függően, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre, milyen stílusú a kertünk megjelenése. 

Kerti kutak kőhatású betonból

A kerti kút kategóriánk olyan termékeket tartalmaz, amelyek kiváló minőségű anyagból készülnek és ellenállnak a szélsőséges időjárási- és környezeti viszonyokkal szemben. 

A kerti díszkutak alapanyagának kiválasztása rendkívül fontos, hiszen ezeknek a kültéri díszelemeknek ellen kell állni a különböző időjárási és természeti viszontagságokkal szemben. 

A kerti kutak készülhetnek kőből, azonban mi, az Ottinál mégis a strapabíró beton mellett döntöttünk. Meglepőnek tűnik? Máris elmagyarázzuk a dolog miértjét!

Az Európában egyedülálló Otti kerti kutak stílusban, tartósságban és minőségben is kiemelkednek a mezőnyből. Klasszikus és modern kertekben egyaránt jól mutatnak, építészeti stílustól függetlenül. Kőhatásúak, mert pontosan úgy néznek ki, mint a valódi kövek.

Miből készülnek az Otti kerti kutak?

Az Otti kerti kutak anyaga különböző szemcseméretű, szelektált kvarcadalékokat tartalmazó szálerősített, öntömörödő beton. Előállításához a műkő technológiából ismert, de a mészkőnél, dolomitnál lényegesen strapabíróbb kvarckavicsot alkalmazunk, melyet adalékváznak neveznek. Emellett kőadalékokat, nagy nyomószilárdságú tiszta portlandcementet (szürke- és fehércementet), használunk. 

A megjelenést színezőanyagok, vagyis természetes és mesterséges UV-álló vasoxidok, illetve a természetes mészkőklinker cement színe adja. Újgenerációs szuperfolyósítóink a BASF és a Mapei csúcsminőségű adalékszerei. 

A speciális Otti alapanyag összetevői: portlandcement, víz, homok, szelektált kvarckő, kvarcpúder (mikron méretű), statikai szálak, porpigmentek, és különböző modifikáló anyagok, melyeket közös szóval adalékszereknek nevezünk. (szuperfolyósítók, stabilizáló anyagok, osztályozódást, póruképződést befolyásoló polimerek, stb).

Milyen kerti kút típusok közül választhat?

Kínálatunkban megtalálható álló kerti kutakat és kerti fali kutakat is. Mindkét típus változatos stílusokban érhető el és mindkettőnek megvannak a maga előnyei. Nézzük is ezeket:

  • Álló kerti kút: Ezek a kutak strapabíró, fagyálló, szálerősített kvarcbetonból készülnek. Önmagukban is megállnak, de akár kisebb alapra is helyezhetők. Termékeink között találhat a filigrán fazontól kezdve a robosztus álló kerti kút modellekig szinte mindent.  
  • Kerti fali kút: Ezek a típusok, az állókhoz hasonlóan szintén időtálló, fagyálló és szálerősített kvarcbetonból készülnek. Remekül megállják a helyüket irodaházak- és magánházak kertjeiben is, de akár télikertekbe is helyezhetők. A kisebb területű kerteknek is látványos elemei lehetnek, hiszen a fal síkjára rögzülnek, így nem igényelnek nagy helyet. 

Miért válasszon Otti kerti kutat más alternatívákkal szemben? 

A kérdés jogos és fontos megválaszolni. Amikor kerti kutat keresünk, az elsődleges szempont az időtállóság és tartósság. Az Ottinál kifejezetten odafigyelünk arra, hogy csakis olyan kerti díszkutat javasoljunk, amik bizonyítottan ellenállnak a külső környezeti hatásoknak – nem csak az első években, hanem az évtizedes élettartam alatt folyamatosan.

  • Az Otti kerti kutak rendkívül tartósak. Ellenállnak az időjárás viszontagságainak, pl. fagynak, esőnek, hónak vagy a magas UV sugárzásnak.
  • A kerti kútjaink nem igényelnek különösebb karbantartást.
  • Az Otti kutak számos kreatív lehetőséget kínálnak a kertészeti stílusok és a személyes ízlés kifejezésére. 
  • A kőhatású kutak nagyon hasonlítanak az eredeti kövekhez szín, textúra és méret tekintetében. Prémium minőség.
  • Könnyű telepíteni. 

Böngésszen a weboldalunkon elérhető termékek között! Amennyiben kérdése van az Otti kerti kutakkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken! Szívesen megválaszoljuk kérdéseit, akár egyedi ötletekkel is segítjük döntését!