Rusztikus, mediterrán beltéri beton burkolatok, Beltéri kő falburkolatok, Kültéri burkolatok, Kültéri kő falburkolatok, Lábazati kövek, Pietrák, Pinceburkolatok,

Pietra Fiume, 2-3 cm

 • P002
 • Változó, 2x4 cm-től ~ 60x60 cm- ig.
 • 2-3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, erősen erodált, antikolt
 • Változó
 • ~45 kg/m2
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft /m2 + ÁFA
 • s006 Pietra Fiume Sarokelem
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Fiume lapok természetes megjelenésű kövek melyeket homlokzatok, lábazatok, támfalak, kerítések burkolására használhatunk. Több kisebb- nagyobb méretben készül, kváderesen faragott mediterrán hatású mészkőtömbökből épített fal hatását nyújtja. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása: Sorell Stonecolor rustic, Sorell Stonecolor patio, Keracolor Rustic ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Kültérben: homlokzatok, támfalak, kerítések, lábazatok burkolásához használjuk.

Beltérben: pincében, wellness terekben, vendéglátó helyeken, kandallóburkolatként, de falvédő, vagy kőfal dekoráció is készíthető belőle.

Fontos: a négyzetméterre vetített számot megváltoztatja a gyakorlat, mivel a falra burkolt kőlapok közti fuga mennyiséégével csökken ez az össztömeg. A fugába kerülő fugázóhabarcs könnyebb, mint az Otti lapok. A burkolási összkép kialakításakor mérhető négyzetméterre vetített tömeg kb 3-10 kilóval kevesebb lesz így, az Otti burkolatra vetítve.

A referencia képeken a Pietra Fiume, 2-3 cm (P002) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése

A Pietra Fiume felrakásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot! A kisebb- nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen. Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni a Fiume lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán! Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek, valamint minél több Fiume lap legyen fektetett elrendezésben, így dekoratív kváderes kőfalat kapunk. A falsíkok találkozásánál a méretben és felületben kompatibilis Fiume sarokelemeket alkalmazzuk. Fugatávolságnak 1-3 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Pietra Fiume felületén lévő kisebb- nagyobb lukacsokat ne tömítsük ki, mert rontja az esztétikai összképet. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.