Pietra

Pietra Echo 1 Tihanyi Kőfal

 • P059a
 • Változatos: a legkisebb 2x3 cm, a legnagyobb 16x33 cm
 • 2-3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, vulkanikus
 • Változó
 • ~ 50 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft /m2 + ÁFA.
 • S003, S004, S008 Pietra Echo Sarokelemek
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Echo 1 természetes megjelenésű termék melyet, homlokzatok, lábazatok, támfalak, kerítések burkolására használhatunk. Több kisebb és közepes méretben készül, hol kissé kváderesen, de inkább alaktalan faragott tihanyi vulkanikus tufából épített fal hatását nyújtja. Önállóan is csodálatos, azonban inkább kisebb felületeket burkoljunk vele. Nagyobb felületen keverjük Echo 2- vel, illetve a nyersebb Echo Aspero („bányakő”) lapokkal. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása: Sorell Stonecolor rustic, Sorell Stonecolor patio, Keracolor Rustic ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Önálló burkolat.

– Kültérben: homlokzatok, támfalak, kerítések, lábazatok, oszlopok, parapetek burkolásához használjuk.

– Beltérben: pincében, wellness terekben, vendéglátó helyeken, kandallón, parapetfalon, oszlopon, falvédő, vagy kőfal dekoráció készíthető belőle.

A tihanyi tufa „hiteles” másolata, kisebb méretek. Kül és Beltérben, homlokzaton, támfalakon,télikertekben, fedett részeken.

Mint a nevéből is kiderül, a Pietra Echo burkolatot -a tihanyi visszhangról kapta nevét- a Balaton-parti varázslatos kis halászfalu kőfalai ihlették. Azt szerettük volna, ha az egykor kihalt kőbánya faragott termésköveiből épült házak látványa ne csak a múlt emléke maradjon, hanem a ma embere is bátran használhassa mostanság épülő háza díszítésére. A sarokelemekkel kiegészített 2- 3 cm vastagságú burkolat felrakása egyszerű, de a fugázási összkép kialakításához már kell némi odafigyelés. Homlokzatokat, kerítéseket, lábazatot, támfalat, de akár kandallót is burkolhatunk a Pietra Echo- val, és a tökéletes tihanyi látvány nem marad el! Figyelem: a szín rendkívül fontos paraméter itt, mert speciális árnyalatok jellemzik a tihanyi ófalu kőházait! A bazalt, breccsa, konglomerát, és a tufa szürkés színei meghatározóak. Érdekes viszont, hogy a P. Echo mészkő, és homokkő színekben is mutatós, nem beszélve a balatonalmádi, vagy a kővágószőlősi vörös kő árnyalatairól!

A P. Echo, 1- es (kisebb), és 2- es (nagyobb) változatokban rendelhető, mely kőszelekciók vegyes alkalmazása is lehetséges. Ezt rendeléskor feltétlenűl jelezni kell!

A referencia képeken a Pietra Echo 1 Tihanyi Kőfal (P059a) látható.

Burkolása

A Pietra Echo 1 felrakása

Nem érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája ha kissé hullámzik és esetleges, az csak fokozza az eredeti kőfal érzést! A kisebb- nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen, vagy a nagyobb lapokat rendezzük a falfelület alsó harmadába, felfelé haladva egyre több kis méretű burkolókövet használva fel. Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni a lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán! Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek, valamint minél több Echo lap kerüljön fektetett elrendezésbe, így igazi kőfal hatást kapunk. A falsíkok találkozásánál Echo 1, vagy Echo 2 (illetve ezek keveréke!) sarokelemek, vagy más kövekkel kevert felületen Vad sarok, Rakott fal, Valcum, Fiume, vagy Grund sarokelemeket alkalmazzunk vegyesen. Fugatávolságnak 1-5 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Pietra Echo felületén lévő kisebb- nagyobb lukacsokat ne tömítsük ki, mert rontja az esztétikai összképet. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedigitt talál még hozzá.