Kőhatású járólapok

Ha szeretné, hogy otthona különlegessé váljon, válasszon eredeti, Otti kőhatású járólapokat! Kínálatunkban szerepelnek olyan kőmintás járólapok, illetve beton járólapok amelyek tökéletesen imitálják az igazi köveket – modern és letisztult megjelenésükkel kitűnnek a tömegből. Termékeink stílusban sokszínűek, így szinte bármilyen enteriőrbe illenek. Böngésszen széles választékunk között és találja meg az otthonához legjobban passzoló járólapot, padlólapot! Ha kérdése van a termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Segítünk.

Beltéri járólapok | Kültéri járólapok | Rusztikus, mediterrán járólapok | Kerti járólapok | Konyhai járólapok | Nappali, előszoba járólapok | Fürdőszoba járólapok | Terasz járólapok | Térkövek | Térkő szegélyek | Cementlapok, terazzó burkolatok | Pinceburkolatok

Kő járólap vagy kőhatású járólap? Tisztázzuk a különbségeket!

A modern építészeti stílusok nagy hangsúlyt fektetnek a természetes anyagok használatára bel- és kültéren egyaránt. Ide érthetjük a különböző faanyagokat, köveket vagy akár az egyre népszerűbb élő növényfalakat.

Nem véletlen, hogy egyre többen keresik a kő, illetve kőhatású járólapokat is. És bár sok helyen találkozhatunk ezekkel a fogalmakkal, nem mindig egyértelmű, hogy melyik pontosan mit is jelent. 

Burkolatválasztás előtt fontos tisztázni néhány dolgot, hogy biztosan olyan anyagot válasszunk, amely nem csak stílusában, hanem funkcionalitásában is igazodik a saját otthonunkhoz.

Igazi kőből készült járólapok

A kő járólapok vagy padlólapok valódi kőből készülnek (pl. mészkő, gránit, homokkő, kvarcit, stb.). Ennek számos előnye és hátránya van.

Habár a természetes kőnél nincs „igazibb”, de megmunkálása, depózása, szállítása nehézkes. Egy bányában fejtett követ felhasználásra kész állapotba hozni töréssel, szeleteléssel, repesztéssel, vágással lehet, majd ezután a felület további alakítása szükséges. A végső megjelenést csiszolás, stokkolás, polírozás, vagy éppen antikolás adja. A porózusabb, gyengébb szerkezetű, vagy üledékes köveket (mészkő, homokkő, pala, tufák) kezelni, folyamatosan impregnálni kell, amennyiben hosszú évtizedeken keresztül szeretné élvezni a látványát.

Otti kőhatású járólapok

Ezzel szemben az Otti kőhatású járólapok (vagy beton járólapok) szinte egy az egyben megegyeznek az igazi kő burkolatokkal (esztétikum szempontjából), de felhasználóbarát kiszerelésük, és a hozzá tartozó kiegészítők szélesebb körű lehetőséget rejtenek magukban. Otti sarokelemek, profilok, párkányok, épületplasztikai elemek gazdagítják a választékot, amelyek több száz színárnyalatban rendelhetők. Ráadásul speciális karbantartást sem igényelnek feltétlen, ami nagy előnynek számít. A kiválasztott terméktípus bármikor utánrendelhető.

Milyen építészeti stílushoz ajánljuk az Otti járólapokat?

Amennyiben a kőhatású járólapok mellett dönt, érdemes átgondolni, hogy milyen belsőépítészeti stílus illik hozzájuk a legjobban. Az Ottinál erre is nagy hangsúlyt fektetünk.

A kőhatású járólapok tökéletesen illeszkednek a modern, letisztult belsőépítészeti stílushoz, ugyanakkor remekül mutatnak klasszikus épületekben, nagypolgári lakásokban is. Ezenfelül egyre többen keresnek padlólapokat kifejezetten rusztikus, mediterrán hangulatú otthonokba.

Az olasz, spanyol és görög építészet jellegzetességeit ötvöző mediterrán stílus olyan anyagokat használ, mint a kő, a fa vagy a tégla. A mediterrán stílusú otthonokban gyakran használnak padlólapként kőhatású járólapokat, amelyek tökéletesen illeszkednek a stílushoz.

Azonban, ha Ön a modern, urbánus megjelenést részesíti előnyben, az Otti beton hatású járólapok megint csak helytállnak. Járólapjaink megtartják az igazi beton megjelenését és textúráját, ugyanakkor jól imitálják a hagyományos kövek esztétikumát. 

Miből is készülnek az Otti burkolatok?

Az Otti kőhatású járólapok anyaga különböző szemcseméretű, szelektált kvarcadalékokat tartalmazó szálerősített, öntömörödő beton. Előállításához a műkő technológiából ismert, de a mészkőnél, dolomitnál lényegesen strapabíróbb kvarckavicsot alkalmazunk, melyet adalékváznak neveznek. Emellett kőadalékokat, nagy nyomószilárdságú tiszta portlandcementet (szürke- és fehércementet), használunk. 

A megjelenést színezőanyagok, vagyis természetes és mesterséges UV-álló vasoxidok, illetve a természetes mészkőklinker cement színe adja. újgenerációs szuperfolyósítóink a BASF és a Mapei csúcsminőségű adalékszerei. 

A speciális Otti alapanyag összetevői: portlandcement, víz, homok, szelektált kvarckő, kvarcpúder (mikron méretű), statikai szálak, porpigmentek, és különböző modifikáló anyagok, melyeket közös szóval adalékszereknek nevezünk. (szuperfolyósítók, stabilizáló anyagok, osztályozódást, póruképződést befolyásoló polimerek, stb).