Pietra Valcum 2-3 cm

 • P030a
 • Változatos: 2x5 cm- től 10x25 cm-ig gyártjuk 40 féle sablon alapján
 • 2-3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, sziklaszerű, antikolt
 • Változó
 • 60 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft + ÁFA
 • S002 Valcum Sarokelem
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

Vidékies, homogén textúrájú fali burkolat melyeket, homlokzatok, lábazatok, támfalak, kerítések burkolására használhatunk. Több kisebb- nagyobb méretben készülnek,  alaktalanul de 10*25 cm mérettartományon belül egalizált, vízszintesen fektetett lapok, melyeket többször más Otti burkolatokkal keverve használunk. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása: Sorell Stonecolor rustic, Sorell Stonecolor patio, Keracolor Rustic ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Kültérben: homlokzatok, támfalak, kerítések, lábazatok burkolásához használjuk.

Beltérben: pincében, wellness terekben, vendéglátó helyeken, kandallón, parapetfalon, oszlopon, falvédő, vagy kőfal dekoráció készíthető belőle.

A referencia képeken a Pietra Valcum 2-3 cm (P030a) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése

A Pietra Valcum mészkő felrakásakor érdemes vízmértéket használni, kivéve, ha más alaktalan Otti burkolattal keverve szeretnénk felragasztani, mert a vízszintesen futó sorok fugája ha kissé hullámzik és esetleges, az csak fokozza az eredeti kőfal érzést! A kisebb- nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen.
Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni a Valcum lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán! Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek, valamint minél több Pietra Valcum legyen fektetett elrendezésben, így igazi kőfal hatást kapunk. A falsíkok találkozásánál Valcum sarokelemeket, vagy más kövekkel kevert felületen Vad sarok, Rakott fal, és keverve Grund sarokelemeket alkalmazzuk.

Fugatávolságnak 1-5 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Pietra Antik mészkő felületén lévő kisebb- nagyobb lukacsokat ne tömítsük ki, vagy minél jobban mossuk vissza, mert rontja az esztétikai összképet.

Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.