Pietra Solva 2 cm

 • P031a
 • Szabályos forma, hossza változó, a magassága mindig 10 cm
 • 2 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, faragott
 • Változó
 • 60 kg
 • 40-50 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft + ÁFA
 • S086a Solva Sarokelem
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A szabályosan faragott Pietra Solva lapok homlokzatok, lábazatok, támfalak, kerítések burkolására használhatók. Több kisebb-nagyobb méretben készül (de a lapok magassága mindig 10 cm!). Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása: Sorell Stonecolor rustic, Sorell Stonecolor patio, Keracolor Rustic ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Kültérben: homlokzatok, támfalak, kerítések, lábazatok burkolásához használjuk.

Beltérben: pincében, wellness terekben, vendéglátó helyeken, kandallóburkolatként, de falvédő vagy kőfal dekoráció is készíthető belőle.

A referencia képeken a Pietra Solva 2 cm (P031a) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése

A Pietra Solva felrakásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot! A kisebb-nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen.
Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni a Solva lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán!
Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek. A falsíkok találkozásánál a méretben és felületben kompatibilis Solva sarokelemeket alkalmazzuk.

Fugatávolságnak 1-1,5 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Pietra Solva felületén lévő kisebb-nagyobb lukacsokat ne tömítsük el, vagy alaposan mossuk vissza, mert rontja az esztétikai összképet.

Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.