Pietra

Pietra Echo 2 Tihanyi Kőfal

 • P059b
 • Nagy méret, a legkisebb 16x33 cm, a legnagyobb 42x45 cm
 • 2-3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, vulkanikus tufa
 • Változó
 • 50 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft /m2 + ÁFA.
 • S003, S004, S008 Pietra Echo Sarokelemek
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Echo 2 természetes megjelenésű termék melyet, homlokzatok, lábazatok, támfalak, kerítések burkolására használhatunk. Több közepes és nagy méretben készül, mely hol kissé kváderes- de inkább alaktalan faragott tihanyi vulkanikus tufakő hatását nyújtja. Önállóan is csodálatos, de  keverhetjük a kisebb méretű Echo 1- gyel, illetve a nyers hatású Echo Aspero („bányakő”) lapokkal. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása: Sorell Stonecolor rustic, Sorell Stonecolor patio, Keracolor Rustic ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Önálló burkolat, a tihanyi tufa „hiteles” másolata, nagyobb méretekben. Kül és Beltérben, homlokzaton, támfalakon,télikertekben, fedett részeken ajánlott.

A referencia képeken a Pietra Echo 2 Tihanyi Kőfal (P059b) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése

A Pietra Echo 2 felrakásakor nem érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája ha kissé hullámzik és esetleges, az csak fokozza az eredeti kőfal érzést! A kisebb- nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen, vagy a nagyobb lapokat rendezzük a falfelület alsó harmadába, felfelé haladva egyre több kis méretű burkolókövet használva fel. Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni a lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán! Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek, valamint minél több Echo lap kerüljön fektetett elrendezésbe, így igazi kőfal hatást kapunk. A falsíkok találkozásánál Echo 2 sarokelemeket, vagy más kövekkel kevert felületen Vad sarok, Rakott fal, Valcum, Fiume, vagy Grund sarokelemeket alkalmazzunk vegyesen. Fugatávolságnak 1-5 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Pietra Echo felületén lévő kisebb- nagyobb lukacsokat ne tömítsük ki, vagy alaposan mossuk vissza, mert rontja az esztétikai összképet. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedigitt talál még hozzá.