Kémény fedlap

Az Otti kémény fedlapok kémények fedésére szolgálnak, de asztallapnak és fedkőnek is használhatók. Kínálatunkban változatos stílusú beton kémény fedlapokat talál. Termékeink kiváló minőségű anyagában színezett, módosított, szálerősített fagyálló betonból készülnek. Így biztos lehet abban, hogy hosszú évekig ellenállnak a különféle időjárási viszonyoknak és a szélsőséges környezetei hatásoknak. Böngésszen a termékeink között és kérjen árajánlatot! Ha kérdése van kémény fedköveinkkel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken! Segítünk megtalálni a tökéletes megoldást.

Egyedi megjelenésű kémény fedlapok, egyenesen az Ottitól

A kémény fedlap, ahogy a neve is sugallja, a kémény tetejére kerül elhelyezésre, és számos fontos szerepet tölt be a kéményrendszerben.

Elsődleges feladata, hogy megakadályozza a kéménybe és a kéményrendszerbe való víz, hó, jég és más szennyeződések bejutását. Az ilyen anyagok bejutása a kéménybe és a kéményrendszerbe nagy károkat okozhat, beleértve a kémény károsodását és a füstelvezető rendszer hatékonyságának csökkenését is.

A kémény fedkő megakadályozza a füst és a szagok visszacsapódását a lakásba vagy a házba. Segíti a füst és a szagok hatékonyabb elvezetését, így javítva a lakás vagy a ház levegő minőségét.

Kémény fedlapok kőhatású betonból

Az Otti kémény fedlapok igazi különlegességnek számítanak Európában. Egyedülálló technológiával készülnek, ami lehetővé teszi, hogy felvegyék a versenyt az igazi kő burkolatokkal. Sőt, a felhasználóbarát kiszerelésük és a különböző kiegészítők széles kínálata miatt sokkal több lehetőséget rejtenek magukban az Otti kémény fedlapok. 

A kémény fedkövek sokféle vastagságban, szélességben és hosszúságban kaphatók, stílusukban igen változatosak. Találhat köztük rusztikus-természetes köveket imitáló burkolatokat, cotto hatású lapokat és dombornyomott-mintás burkolatokat is.

Miből készülnek az Otti kémény fedlapok?

Az Otti kémény fedlapok anyaga különböző szemcseméretű, szelektált kvarcadalékokat tartalmazó szálerősített, öntömörödő beton. Előállításához a műkő technológiából ismert, de a mészkőnél, dolomitnál lényegesen strapabíróbb kvarckavicsot alkalmazunk, melyet adalékváznak neveznek. Emellett kőadalékokat, nagy nyomószilárdságú tiszta portlandcementet (szürke- és fehércementet), használunk. 

A megjelenést színezőanyagok, vagyis természetes és mesterséges UV-álló vasoxidok, illetve a természetes mészkőklinker cement színe adja. Újgenerációs szuperfolyósítóink a BASF és a Mapei csúcsminőségű adalékszerei. 

A speciális Otti alapanyag összetevői: portlandcement, víz, homok, szelektált kvarckő, kvarcpúder (mikron méretű), statikai szálak, porpigmentek, és különböző modifikáló anyagok, melyeket közös szóval adalékszereknek nevezünk. (szuperfolyósítók, stabilizáló anyagok, osztályozódást, póruképződést befolyásoló polimerek, stb).

Milyen előnyei vannak az Otti kőhatású beton kémény fedlapjainak a valódi kő kémény fedlapokkal szemben?

  • Megjelenésüket tekintve egy az egyben úgy néznek ki, mint az igazi kövek – szín, textúra és méret tekintetében.
  • Könnyű telepíteni őket, az egyes elemek könnyen összeilleszthetők, így kevesebb munkaórát igényel a felrakásuk.
  • Az Otti kémény fedlapok extra tartósak: ellenállnak a szélsőséges időjárási viszonyoknak, mint például a magas UV sugárzásnak, fagynak, hónak vagy esőnek.

Böngésszen a weboldalunkon elérhető termékek között! Amennyiben kérdése van az Otti kémény fedlap árakkal vagy a termékekkel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken! Szívesen megválaszoljuk kérdéseit, akár egyedi ötletekkel is segítjük döntését!