Pietra

Pietra Rakott Fal 2-3 cm

 • P051
 • Változatos: 2x4 cm-től 60x80 cm-ig
 • 2-3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, erodált, antikolt
 • Változó
 • 58-60 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft /m2 + ÁFA.
 • S001 Rakott Fal Sarokelem
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Rakott fal természetes megjelenésű termék melyeket, homlokzatok, lábazatok, támfalak, kerítések burkolására használhatunk. Több kisebb-nagyobb méretben készülnek, hol kváderesen, hol igen rusztikus alaktalanul faragott mediterrán hatású mészkőből épített fal hatását nyújtja. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása: Sorell Stonecolor rustic, Sorell Stonecolor patio, Keracolor Rustic ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Kültérben: homlokzatok, támfalak, kerítések, lábazatok, oszlopok, parapetek burkolásához használjuk.

Beltérben: pincében, wellness terekben, vendéglátó helyeken, kandallón, parapetfalon, oszlopon, falvédő vagy kőfal dekoráció készíthető belőle.

A referencia képeken a Pietra Rakott Fal 2-3 cm (P051) látható.

Burkolása

A Pietra Rakott fal felrakása

Nem érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája ha kissé hullámzik és esetleges, az csak fokozza az eredeti kőfal érzést! A kisebb- nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen, vagy a nagyobb lapokat rendezzük a falfelület alsó harmadába, felfelé haladva egyre több kis méretű burkolókövet használva fel. Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni a lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán! Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek, valamint minél több Rakott fal elem kerüljön fektetett elrendezésbe, így igazi kőfal hatást kapunk. A falsíkok találkozásánál Rakott fal sarokelemek, vagy más kövekkel kevert felületen Vad sarok, Rakott fal, Valcum, Fiume, Echo vagy Grund sarokelemeket alkalmazzunk vegyesen. Fugatávolságnak 1-5 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Pietra Rakott fal felületén lévő kisebb- nagyobb lukacsokat ne tömítsük ki, mert rontja az esztétikai összképet. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.