Rusztikus beltéri beton burkolat, Made in Hungary.

Pietra Standard 2 cm

 • P049
 • 20.5x20.5 cm
 • 2 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, egyenletes
 • 1.7 kg/db
 • ~40 kg
 • 23.4 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft + ÁFA
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Standard kőlapok természetes, nemesen egyszerű megjelenésű kövek melyeket, elsősorban padlóburkolatként használunk, ritkábban fali kőcsempeként. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón, és falon Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ Matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott, míg lábazaton általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Kültérben: fedett teraszok, télikertek burkolásához ajánlott.

Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, wellness terekben, illetve fürdőszobában padlóburkolatként, és falburkolatként alkalmazható.

A referencia képeken a Pietra Standard 2 cm (P049) látható.

konyha, nappali, pietra, rusztikus burkolat
Burkolása
Ragasztott burkolat készítése

A hagyományos burkolási technikáknak megfelelően járjunk el, kétoldali felkenéssel fektessük a kőlapokat hálóban, diagonálban, vagy eltolásban. A fektetési módot előre tervezzük meg. Fugatávolságnak a 0,3- 0,7 cm javasolt. Más 2 cm vastag Otti burkolatokkal izgalmas kötéshálókat alkothatunk! Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Pietra Standard felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja.

Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.

konyha, nappali, pietra, rusztikus burkolat