Technológia

Megbízhatóság. Minőség. Garancia.
Az Otti kövek előállításának nyomonkövetése
A terméskővel nem akarunk versenyezni. A mi termékeink kiszámíthatóan tartós kvarcbeton anyagok, melyek stílusban illeszkednek egymáshoz. Több, mint 140 féle színben készítünk burkolatot falra, padlóra, kertbe. Hozzá lépcsőlapot, lisztellót, osztópárkányt, konzolt, dekorációs elemet, kutakat. Az egész egy összehangolt rendszer.
A technológia alappillére: Megbízhatóság

Kutatás, fejlesztés, gyártástechnológiai folyamat tervezés

Termékeink gyártását hosszas fejlesztés előzte meg. Az Otti kövek összetevőinek gondos kiválasztása, korszerű betontechnológia alkalmazása és kitartó kísérletezés vezetett a kreatív ötletek megvalósításához. A BASF vegyipari vállalat betontechnológusa közreműködésével kifejlesztett alapanyag valódi csodák előállítását teszi lehetővé. Hogy az anyag formát ölthessen, azt az egyedi technológiai megoldásokat egyesítő öntősablonjaink biztosítják, melyek vállalkozásunk lelkét alkotják. A technológia mellett a kreativitás, a széleskörű anyagismeret és tervezőink felkészültsége garantálják sokszínű termékeink különlegességét.

Fontos információ! Betontermékeink gyártása során az időnkénti cementfoltosodás a technológiai folyamat természetes eredménye, amely utólag mérsékelten korrigálható. A színárnyalatokban való eltérést a felhasznált cement eltérő ásványianyag tartalma okozza. A burkolatok felületén jelentkező kalciumkarbonát kicsapodások és foltok eltávolítása ill. mérséklése miatti igényét kérjük jelezze kollégáinknak.

A technológia összetartó ereje: Minőség

Fokozott követelmények az alapanyaggal szemben

Az Otti burkolatok kopórétege különböző szemcseméretű, szelektált kvarcadalékot tartalmazó szálerősített, öntömörödő beton. Előállításához a műkő technológiából ismert, de a mészkőnél lényegesen strapabíróbb kvarckavicsot alkalmazunk. Emellett köadalékokat, nagy nyomószilárdságú portlandcementet, magnézium tartalmú fehércementet, esetenként római cementet használunk. A színezőanyagok természetes UV-álló vasoxidok, szuperfolyósítóink a BASF csúcsminőségű polimer termékei. A speciális Otti alapanyag mindezeken kívül vizet, oxidokat, szálakat, kvarcpúdert, kvarchomokot és szilikaport tartalmaz. A magbetonban kiváló minőségű 2-5-ös szemcseméretű dolomit őrlemény is található.

Figyelem! Kvarcbeton burkolatok gyártásában és telepítésében szerzett több évtizedes tapasztalataink ösztönöztek bennünket a Sorell márka prémium minőségű, speciális burkolási segédanyagainak kifejlesztésére. Kérje munkatársaink szaktanácsát a segédanyagokkal kapcsolatban.

A technológia jövője: Garancia

Nyersanyagokból termék

A sablonba öntött, bedolgozott alapanyag kötési műveletének legfontosabb alkotóeleme maga az idő. Az egész napos pihentetés során lezajlik a szilárdulás folyamata és a beton egyre erősebbé válik. 24 órás sablonfordulóval dolgozunk, de a termék „élete” itt még nem ér véget. A sablonból történő kiemelést követően speciális utókezelés történik, a hosszú élettartam biztosítása és a kedvező tulajdonságok megőrzése érdekében. A kiemelés után 14 nappal a termék már szállítható és megkezdődhet a burkolás, beépítés. 28 napos szilárdulási idő elteltével a beton legfontosabb jellemzője a nyomószilárdság, mely ekkor már 90%-os biztonsággal mérhető. Teljesítményének fennmaradó részét a következő néhány év alatt adja le, melyet utószilárdulásnak nevezünk.

Szeretne velünk dolgozni? Ne habozzon, írjon nekünk!