Villa Vitae
Balatonfüred

Hotel

A projekt áttekintése

A mediterrán kúriákat idéző, Balaton-felvidéki Villa Vitae olyan, akár egy vidéki francia udvarház: rusztikus, barátságos pihenőhely, melynek minden szegletén látszik a részletekre való odafigyelés.

Kliens

Hotel

Feladat

Kül- és beltéri burkolás

Tervező

Hoffer Ottó

Projekt kivitelezése

2017 május

A Balaton ékköve Provence-i stílusban

Varázslatos élmény megpillantani, ahogy a füredi dombok magasán egy darabka mesés hangulatú Provence rejtőzik. Alant a Balaton lélegzetelállító látványa, s ahogy a szőlőültetvények ölelte úton érkezve áthaladunk egy provanszi kék kapun.. a tér-és időgörbületen át egy ősi, dél-francia udvarház tárul elénk!
A türkizkék spalettás, kolostorcserepes épületek stílusos kőborítást kaptak. Az “ősi” Otti kövek, mediterrán kőpárkányok, a boltíves kerengők, a kaspók, növények, a feszített víztükrű medence, az épített tavacska… napfényes életérzést közvetít.

Terveztünk, kiviteleztünk
Generál burkolás kívül belül
  • Homlokzat burkolás
  • Kültéri lábazati burkolatok
  • Beltéri burkolás
  • Kerti kutak és járólapok
  • Belsőépítészet, lakberendezés

Tapasztalat

“Egy provence-i villát szeretnénk!”-hangzott a kérés. Arra számítottam, hogy egy 150 m2-es családi ház dizájnmunkáira gondol a megrendelő, és a hozzá szükséges burkolatokat szeretné legyártatni velünk. Ehhez képest mikor a terveket kézbe vettem, megdöbbentem a méretektől.
Ez tényleg egy villa lesz! Több száz négyzetméter követ emésztett fel az építkezés, és végeredményben egy impozáns mediterrán épület született. Külön kérés volt, hogy az épület legyen kicsit modern- de mégis rusztikus, kerülve a sallangokat. A Pietra mészkő, és a Rakott fal, valamint a Profil 4. sarokkváderek megint jó szolgálatot tettek. A rengeteg szabad falfelület Linea fedköveket kapott több szélességi méretben.
A kültéri falburkolatok ragasztásában is részt vállaltunk, a homlokzat burkolómunkáit az Otti Manufactura végezte.