Takler Pincészet
Szekszárd

Lakások, házak

A projekt áttekintése

Takler Kúria – a törekvés dicsérete

Ősi sváb borászcsalád a Takler família, ahol a szőlészet és a borászat apáról fiúra szálló tradícióját ma Takler Ferenc, és fiai: András, és az ifjú Ferenc képviseli. A borász szakma szinte összes elismerését képviselik ma Taklerék, és erre a tradícióra építik az évek alatt kialakított vendéglátást is, hogy a nemes nedűk mellé minőségi ételeket és szállást tudjanak biztosítani.

Kliens

Borászat

Feladat

Kül- és beltéri burkolás

Tervező

Hoffer Ottó

Projekt kivitelezése

2017 május

Kapcsolódó burkolatok:
Kapcsolódó Otti termékek:
Takler Kőváza_Otti burkolat
Lombard Oszlopfő_Otti burkolat
Párkányfríz Szőlőindás_Otti burkolat
Art Deco Mozaik 20-as_Otti burkolat

Egy mese, nemcsak a jó borról

A decsi- hegyi építkezés helyszíneinek tervezési, gyártási és kivitelezési feladataiban is részt vállaltunk jócskán. A konferencia, vinotéka, vendégudvar, étterem, szálloda, böllértanya, decsi- skanzen ház, kőkonyha, de a kert, dekoratív parkolók, támfalrendszer, a kerítések, a technológiai pince, a borkápolna és a hozzá épülő lépcsőház kialakításában részt vettünk a tervezéstől folyamatosan. Sok év munkája ez, egyfajta életműnek is mondható grandiózus feladat, melynek végeredménye magáért beszél. Külön kiemeljük Huber Péter generálkivitelező pótolhatatlan szakmai koordinációját, Nyúl József világítástechnikai megoldásait, valamint Fábián János és Ács Péter asztalosmestereket akik nélkül szegényebb lenne a végeredmény!
A lelkes Otti csapat minden munkatársának és a burkolás mestereinek is hozzá kellett járulnia a remekmű létrejöttéhez, amely bizonyosan nem csak országos hírnek örvend!

Takler Kúria távolról Otti térkövekkel és falburkolatokkal
Takler Kúria kerthelyiség Otti burkolatok felhasználásával
Takler Kúria frontja Otti lépcsőlapokkal és térkövekkel
Takler Kúria pincéje Otti járólapokkal és falburkolatokkal
Takler Kúria freskó Otti falburkolatok között
Terveztünk, kiviteleztünk
Generál burkolás kívül belül
  • Homlokzat burkolás
  • Kültéri lábazati burkolatok
  • Beltéri burkolás
  • Kerti kutak és járólapok
  • Belsőépítészet, lakberendezés

Tapasztalat

Számos olyan speciális és szériatermékünk van ma a választékunk között, amelynek létrejötte e híres pincészethez, a Takler Kúriához kapcsolódik.

A síkburkolatok, fali kövek, oszlopelemek, címerek, dekorációk, fedkövek, lépcsőlapok…sorolni is nehéz!- százai vonulnak fel a decsi- hegy keleti lankáján: a Takler Borászat birtokán

A rusztikus építészeti stílusról...

A Takler Kúria projekt a rusztikus stílus jegyében készült.

A rusztikus építészeti stílus hagyományosan az egyszerűséget és a természetességet hangsúlyozza. Az épületek általában fa- és kőburkolattal rendelkeznek, amelyek idővel egyre szebbé válnak. A rusztikus stílusú épületek falai vastagok, amely hozzájárul az épületek melegségéhez és hangulatos megjelenéséhez.

A rusztikus stílusú épületek színei általában a meleg- és földszínek, mint a barna, a vörösesbarna, a zöld és a sárga. Ezek a színek szépen illeszkednek a környező tájhoz és hozzájárulnak az épület természetességéhez.

A rusztikus építészetben a burkolatok között szerepelhetnek kőlapok, fa- és csempézett padlók, valamint fagerendák és kőhatású falburkolatok. Ezek a természetes anyagok hozzájárulnak az épületek melegségéhez és rusztikus megjelenéséhez.

Összességében a rusztikus építészeti stílus a természetességet, egyszerűséget és melegséget helyezi a középpontba, amelyek együtt alkotnak egy kedves, vidéki hangulatot.