Páskom Cottage
Lajoskomárom

Hotel

A projekt áttekintése

A stílusos vendéglátás szerelmeseinek vidéki paradicsoma Lajoskomáromban: PÁSKOM COTTAGE

Mosberger Mihály a tulajdonosa és megálmodója a Páskom Cottage néven létrehozott csodálatos pihenőhelynek, amely küllemében leginkább egy sváb falu gondozott pincesorára emlékeztet- kevés mediterrán fűszerrel. Itt a legnagyobb kincs a csend, a tisztaság és a kényelem. Idilli környezet, festői táj. Semmi sem zavarja a nyugalmat, megáll az idő. A csendet, a nyugodt vizű falusi kacsaúsztató békéjét csak a békák kuruttyolása töri meg. Jó itt!

Kliens

Hotel

Feladat

Kül- és beltéri burkolás

Tervező

Hoffer Ottó

Projekt kivitelezése

2014 március

Kapcsolódó burkolatok:
Kapcsolódó Otti termékek:
Terrakotta Normand_Otti burkolat
Mozaik Mór_Otti Burkolat
Páskom 70-es Egytálcás Mosdó_Otti burkolat
Pietra Tihany Padlóburkolat_Otti burkolat

Egy különleges vendégház a világ közepén

A Páskom Cottage Lajoskomáromban, a falu szélén épült, egy kétszázéves pincesorral szemben. Építészetileg a legmesszebbmenőkig illeszkedik környezetéhez. A több összeépült pincécskének tűnő hotel, étteremmel és wellnessházzal várja vendégeit, és nem kíván hivalkodó modorral kitörni környezetéből, inkább csendesen simul bele környezetébe. Arról mesél, hogy „jó élni, jó lenni itt az érzékelhető világ közepén”.

Az étterem és a szálloda helyén eredetileg szántóföld terült el. Az 1800-as évek eleji sváb betelepítések idején készült térképek felirata szerint ez a „pascum”- latinul szántó. A kétszáz év múlva – vagyis ma- építkező Mosberger család a sík területet itt-ott feltöltötte, dimbes-dombossá alakította, így a lankák közt mód nyílt egy idillikus halastó létesítésére is. Kínos precizitással gondozott gyep, hagyományos gyümölcsös, cserjék, fák, illatos fűszerkert van még a birtokon, és itt… tényleg szabad fűre lépni! A fürdőház mögötti réten még focizhatnak is a vendégek a komoly labdarúgó hagyományokkal büszkélkedő Mosberger család legnagyobb örömére, hiszen a sport iránti tisztelet családi hagyomány!

A telken három épület található: a legnagyobb területű együttes a főépület,  benne a fogadótérrel, az étteremmel és négy önálló apartmannal. Mellette a vendégház hosszanti épülete terül el,  kényelmes szobákkal, illetve kis konferenciateremmel. Az autentikus sváb ház szobái oszlopsorral ritmikusan tagol tágas tornáccal vannak egybekötve. A harmadik épület az említett fürdőház, – vagy nevezzük wellnessnek- ahol masszázsfotelek, és jakuzzi is található, szaunával – dézsás zuhanyzóval, merülőmedencével. A fürdőház előtti stégről megcsodálhatjuk a tó koi pontyait vagy a bevándorló békákat, de ha kedvünk van csobbanhatunk egyet az úszómedencében is.

Hálószoba stílusos járólapokkal vidékies berendezésekkel
Kőhatású nappali falburkolat és járólap a Páskom Cottage hotelben
Kőhatású fürdőszoba falburkolat és mosdókagyló
Terveztünk, kiviteleztünk
Generál burkolás kívül belül
  • Homlokzat burkolás
  • Kültéri lábazati burkolatok
  • Beltéri burkolás
  • Kerti kutak és járólapok
  • Belsőépítészet, lakberendezés

Tapasztalat

Mosberger Mihály tulajdonos a komplexum kialakítása során mindenben a minőséghez és az egyedi jelleghez ragaszkodott. Így esett a választás az Otti Manufacturára. Az előzetesen elkészített tömegvázlatra Hoffer Ottó készített dizájnterveket, homlokzatrajzokat. Az elfogadott koncepció után aprólékosan kidolgozott konszignációkkal, lépésről- lépésre haladt az építkezés a legapróbb részletekig. Oromzatok, macskalépcső, hosszú tornác, spalettás ablakok, platolt bejáratok, sok- sok részlet és finomság jellemzi a végeredményt. Ottó a tulajdonossal mindenben egyeztetve készítette a belső terveket, figyelve az elképzelt szerény de luxus kivitel diktálta elvárásoknak megfelelően. A kivitelezéskor használt cementlap, és betonburkolatok beszállítója a székesfehérvári Otti Manufactura Kft volt.

https://paskom.hu/

Stílusos kültéri falburkolatok a Páskom Cottage oldalán
Közeli kép egy kőhatású kültéri falburkolatról
Kőhatású járólap a hálószobában
Kép montázs a Páskom Cottage hotelről
Előszoba kőhatású járólapokkal, vidéki stílusban
Stílusos konyhai járólapok vidékies hotelben
Fürdőszoba falburkolatok és mosdókagyló egy vidéki stílusú hotelben
Tájkép
Kőhatású fürdőszoba falburkolat és mosdókagyló
Kép montázs a Páskom Cottage hotelrőlm kültéri falburkolatok és Vespa motor

A vidéki építészeti stílusról...

A Páskom Cottage Lajoskomárom projekt a vidéki stílus jegyében készült.

A vidéki építészeti stílusban az egyszerűség és a funkcionalitás az egyik legfontosabb szempont. A vidéki házak általában több helyet biztosítanak a család és a barátok számára, így általában nagyobbak/tágasabbak, mint a városi lakások. A természetes anyagok használata, mint például a fa, a kő és a tégla, szintén jellemző a vidéki építészetben.

A vidéki házak leggyakrabban hagyományos, rusztikus vagy modern stílusban készülnek.

A hagyományos vidéki házak jellemzően fa- vagy kőből készült falakkal rendelkeznek. A modern vidéki házak pedig inkább minimalista megjelenést mutatnak, és a funkcionalitásra és az egyszerűségre összpontosítanak.

A vidéki házak színei általában a természet színeit követik, mint például a zöld, a barna és a szürke. Ezek a színek jól illenek az épületek természetes környezetéhez, és hozzájárulnak a vidéki hangulathoz.

Összességében a vidéki építészeti stílus a természetes anyagok használatát és az egyszerű, funkcionális kialakítást helyezi a középpontba.