Páskom Cottage
Lajoskomárom

Hotel

A projekt áttekintése

A stílusos vendéglátás szerelmeseinek vidéki paradicsoma Lajoskomáromban: PÁSKOM COTTAGE

Mosberger Mihály a tulajdonosa és megálmodója a Páskom Cottage néven létrehozott csodálatos pihenőhelynek, amely küllemében leginkább egy sváb falu gondozott pincesorára emlékeztet- kevés mediterrán fűszerrel. Itt a legnagyobb kincs a csend, a tisztaság és a kényelem. Idilli környezet, festői táj. Semmi sem zavarja a nyugalmat, megáll az idő. A csendet, a nyugodt vizű falusi kacsaúsztató békéjét csak a békák kuruttyolása töri meg. Jó itt!

Kliens

Hotel

Feladat

Kül- és beltéri burkolás

Tervező

Hoffer Ottó

Projekt kivitelezése

2014 március

Egy különleges vendégház a világ közepén

A Páskom Cottage Lajoskomáromban, a falu szélén épült, egy kétszázéves pincesorral szemben. Építészetileg a legmesszebbmenőkig illeszkedik környezetéhez. A több összeépült pincécskének tűnő hotel, étteremmel és wellnessházzal várja vendégeit, és nem kíván hivalkodó modorral kitörni környezetéből, inkább csendesen simul bele környezetébe. Arról mesél, hogy „jó élni, jó lenni itt az érzékelhető világ közepén”.

Az étterem és a szálloda helyén eredetileg szántóföld terült el. Az 1800-as évek eleji sváb betelepítések idején készült térképek felirata szerint ez a „pascum”- latinul szántó. A kétszáz év múlva – vagyis ma- építkező Mosberger család a sík területet itt-ott feltöltötte, dimbes-dombossá alakította, így a lankák közt mód nyílt egy idillikus halastó létesítésére is. Kínos precizitással gondozott gyep, hagyományos gyümölcsös, cserjék, fák, illatos fűszerkert van még a birtokon, és itt… tényleg szabad fűre lépni! A fürdőház mögötti réten még focizhatnak is a vendégek a komoly labdarúgó hagyományokkal büszkélkedő Mosberger család legnagyobb örömére, hiszen a sport iránti tisztelet családi hagyomány!

A telken három épület található: a legnagyobb területű együttes a főépület,  benne a fogadótérrel, az étteremmel és négy önálló apartmannal. Mellette a vendégház hosszanti épülete terül el,  kényelmes szobákkal, illetve kis konferenciateremmel. Az autentikus sváb ház szobái oszlopsorral ritmikusan tagol tágas tornáccal vannak egybekötve. A harmadik épület az említett fürdőház, – vagy nevezzük wellnessnek- ahol masszázsfotelek, és jakuzzi is található, szaunával – dézsás zuhanyzóval, merülőmedencével. A fürdőház előtti stégről megcsodálhatjuk a tó koi pontyait vagy a bevándorló békákat, de ha kedvünk van csobbanhatunk egyet az úszómedencében is.

Terveztünk, kiviteleztünk
Generál burkolás kívül belül
  • Homlokzat burkolás
  • Kültéri lábazati burkolatok
  • Beltéri burkolás
  • Kerti kutak és járólapok
  • Belsőépítészet, lakberendezés

Tapasztalat

Mosberger Mihály tulajdonos a komplexum kialakítása során mindenben a minőséghez és az egyedi jelleghez ragaszkodott. Így esett a választás az Otti Manufacturára. Az előzetesen elkészített tömegvázlatra Hoffer Ottó készített dizájnterveket, homlokzatrajzokat. Az elfogadott koncepció után aprólékosan kidolgozott konszignációkkal, lépésről- lépésre haladt az építkezés a legapróbb részletekig. Oromzatok, macskalépcső, hosszú tornác, spalettás ablakok, platolt bejáratok, sok- sok részlet és finomság jellemzi a végeredményt. Ottó a tulajdonossal mindenben egyeztetve készítette a belső terveket, figyelve az elképzelt szerény de luxus kivitel diktálta elvárásoknak megfelelően. A kivitelezéskor használt cementlap, és betonburkolatok beszállítója a székesfehérvári Otti Manufactura Kft volt.

https://paskom.hu/