Terrakotta

Terrakotta Normand, 2 cm

 • T047
 • 23x19 cm
 • 2 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • 1.1 kg/db
 • ~ 40 kg
 • 46 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 27 193 Ft /m2 + ÁFA.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Terrakotta Normand kézzel formázott dekoratív cottó hatású lap, melyeket padló- és lábazati burkolatként használhatunk. Karakteres kontúrral rendelkezik. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) falon kőfugázóval, vagy finomszemcsés szélesfugázóval (Sorell Stonecolor rustic, patio, beltérben Ultracolor Plus) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott, míg lábazaton általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

– Kültérben: teraszok, télikertek burkolásához használjuk.

– Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, fürdőszobában, wellness terekben padlóburkolatként alkalmazható. Falon fürdőszobai burkolat, falvédő, vagy kőfaldekoráció készíthető belőle.

A referencia képeken a Terrakotta Normand, 2 cm (T047) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése:

a Terrakotta Normand felrakásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot! Fugatávolságnak a 0,4-0,6 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Terrakotta Normand felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.