Konyha: ínyencség minden érzékszervünknek!

KOnyha Iváncsa

Százból 99 ember az otthona kedvenc részének a konyha-étkező-nappali terét választja. Az egész lakásértékét növeli egy korszerű, szép konyha – állítják ingatlanközvetítők.
A családi élet, az együttlét örömélménye ősidők óta a konyha köré szerveződik… Ezernyi szempont mutat egy irányba: a konyhánk kiemelt figyelemre méltó!

Térelválasztás esztétikusan

Az úgynevezett amerikai konyha töretlenül népszerű. A nagy, világos terek jótékonyan hatnak a közérzetünkre, ugyanakkor az „egybeterek” kihívást is intéznek felénk: egyrészről szeretnénk elkülöníteni a konyhát, másrészről szerves egységben kapcsolnánk az étkező-nappalival.
Egy iváncsai otthonban leestünk el egy eredeti megoldást: Mónika és István az Otti Manufactura köveivel oldották meg a kérdést. A konyha részt szerkezetileg is fontos két oszlop választja el elegáns törtfehér Otti kövekkel burkolva. Finoman, de határozottan különíti el a tereket, ráadásul az oszlopok közti bútor munkalapja akár a tálalásnál is funkciót kaphat.

Mire képes egyetlen kőfal?

Ezt minden szónál jobban illusztrálja két olyan amerikai konyhás nappali, ahol csak egyetlen falat burkoltak rusztikus Pietra Antik Otti kövekkel.

Burkolatok melyek stílust adnak a térnek

A padló járólapja, a konyha burkolata legalább annyira fontos stílusteremtő mint a bútorok. Egy erdész házaspár, Csilla és Richard pusztavámi házában az Otti burkolat meleg terrakotta színekkel, a Terazzó Flóra dekoratív hatásával hihetetlenül barátságos, kellemes légkört teremtett a konyhában.

Tünde és Gyula nagypolgári stílusú konyhájának padlóján szépen mutatnak az elegáns Pietra Takler modul kövek.

A farmstílus kedvelőinek az extravagáns, nagy méretű Pietra Sopron köveket ajánljuk járólapnak, melyek a kapolcsi Barbara konyhájának adtak karakteres megjelenést.

Mosogatók minden stílushoz

A BoltOttiban kaptuk lencsevégre az Otti kő mosogatókat, melyek önmagukban is design elemek. Letisztult modern stílusú konyhához ugyanúgy találunk a választékban, mint Country vagy Vintage stílusokhoz.

Az Otti kövek a padlótól a falakig felöltöztetik a konyhát. Látványuk esztétikai élményt nyújt a mindennapokban, különlegessé teszik a konyhánkat, és megfelelő impregnáló szerekkel kezelve ellenállnak a fröccsenő, lecsöppenő „támadásoknak”: praktikusak tisztíthatóság tekintetében is.

Cikk a Gerenda magazin 2022 januári számában jelent meg.
Írta: Sillye Ágnes
Fotó: Fruitline