Pietra Takler Modul, 3 cm

 • P006
 • Legkisebb 10x20 cm. Legnagyobb 50x70 cm.
 • 3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Fimoman strukturált
 • Változó
 • 60 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 23 787 Ft /㎡ + ÁFA
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Takler Modul kőlapok természetes, nemesen egyszerű megjelenésű kövek melyeket, elsősorban padlón, „római kötésben fektetve” ritkábban (soros rakással, vagy szelektáltan téglakötésben -2 cm vastagságban öntve) lábazati burkolatként használhatunk. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1, falon Sorell Multiflex, Innoflex). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) lábazaton kőfugázóval (Sorell Stonecolor rustic, vagy patio) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott, míg lábazaton általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Kültérben: „római kötésben, esetleg sorosan fektetve teraszok, télikertek, betonozott járdák, ritkábban lábazatok burkolásához (itt főleg sorosan, vagy téglakötésben) ajánlott.

Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, előszobában, wellness terekben padlóburkolatként alkalmazható.

A referencia képeken a Pietra Takler Modul, 3 cm (P006) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése: Falon Pietra Takler Modul lapok ragasztásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot! Fugatávolságnak a 0,5- 1,4 cm javasolt. Padlón szintén figyeljünk arra, hogy a „római kötésben” kialakított burkolatunk fugái hosszabb szakaszon is fusson, mindig tartsuk a párhuzamos, és merőleges élek futását a kijelölt vektor irányába! Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Pietra Takler Modul felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!