Pietra Takler Modul, 3 cm

 • P006
 • Legkisebb 10x20 cm. Legnagyobb 50x70 cm.
 • 3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Fimoman strukturált
 • Változó
 • 60 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452,- + ÁFA
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Takler Modul kőlapok természetes, nemesen egyszerű megjelenésű kövek melyeket, elsősorban padlón, „római kötésben fektetve” ritkábban (soros rakással, vagy szelektáltan téglakötésben -2 cm vastagságban öntve) lábazati burkolatként használhatunk. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1, falon Sorell Multiflex, Innoflex). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) lábazaton kőfugázóval (Sorell Stonecolor rustic, vagy patio) ajánlott.

Méretei: 10 féle méretben készül, 10×20 cm, 10×30 cm, 20×20 cm, 20×30 cm, 20×40 cm, 20×60 cm, 30×30 cm, 30×50 cm, 40×60 cm, 50×70 cm.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott, míg lábazaton általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Kültérben: „római kötésben, esetleg sorosan fektetve teraszok, télikertek, betonozott járdák, ritkábban lábazatok burkolásához (itt főleg sorosan, vagy téglakötésben) ajánlott.

Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, előszobában, wellness terekben padlóburkolatként alkalmazható.

A referencia képeken a Pietra Takler Modul, 3 cm (P006) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése: Falon Pietra Takler Modul lapok ragasztásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot! Fugatávolságnak a 0,5- 1,4 cm javasolt. Padlón szintén figyeljünk arra, hogy a „római kötésben” kialakított burkolatunk fugái hosszabb szakaszon is fusson, mindig tartsuk a párhuzamos, és merőleges élek futását a kijelölt vektor irányába! Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Pietra Takler Modul felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!