Rituális, vagy vizuális?

2016.06.02.

Az esztétikus fürdőszoba a higiénés igényességünk, és a szépség iránti idealisztikus vágyunk színtere. Egy hely, ahol legtöbbször csak magunk vagyunk. Tisztálkodunk, énekelünk, és van hogy csendben vagyunk. Ember, víz, és kő találkozik.

A fürdőszoba

A fürdőszoba általában kevesebb négyzetméteren megvalósított helyiség, a lakás többi szobájához képest. Viszont a burkolatok legnagyobb mennyiségben a fürdőszobában jelennek meg, ezért nagyon fontos döntés ezek kiválasztása.

Kőcsempe??? És a takarítás?

A rusztikusabb felületek nem takaríthatók olyan jól, mint a simább kőcsempék, viszont ahol lehet érdemes kontrasztként betenni a térbe. A fal egyes részei alkalmasak lehetnek erre, mert nem kell mindenhol naponta takarítani! Ahol viszont igen, ott az Art Deco, Hexa, Bauhaus, Mozaik Q10, Normand, vagy az Aulich lapok használata ajánlott- ezek tisztíthatósága jóval jobb, mint rusztikus társaiké. A különböző impregnálószerek hathatós védelmet biztosítanak a kőlapoknak, és megóvják azokat a szennyeződésektől. Még hatásosabbak a felületkezelő szerek, amelyek az impregnáló hatásuk mellett vékony bevonatot is képeznek a kőlap felületén. Ez az erős „máz” azonban enyhe fényt (selyemfényt) ad, és kissé emélyíti a tónusokat. Érdemes egy kisebb darabon próbát végezni, mielőtt az egész padlót felületkezeljük!

Tipp:
Rendkívül különleges látvány, ha egy, vagy több falat Otti kenhető beton burkolattal látunk el! Ezek a homogén- vagy kissé strukturált- Falfelületek, esetleg padlók igazán különlegesek esztétikailag, és kontrasztot képeznek a kiegészítőkkel, esetleg a mintás tárgyakkal. Drága, de különleges megoldás a terrazzó is, akár sűrű mintázattal megkomponálva!

Mindegyik Otti burkolat, és felület alkalmazható padló- vagy falfűtésre is! A kenhető loft beton némelyik színe, típusa, és strukturája bírja a vizes közeget is, de az ilyen speciális alkalmazásoknál mindenképpen érdemes kikérni az Otti szakembereinek véleményét!

Otti betontárgyak a fürdőszobában:
Egy Otti öntött kőmosdó, egy beton- vagy műkőpult a csúcsdizájn kategória kelléke. Miért hagynánk ki kedvenc fürdőszobánkból?

Harmonikus egységet képez az Otti fajansztálak valamelyike is a rusztikus csempékkel, fabútorokkal. A fajansz mosdótálakon néha finom festett motívum jelenik meg, amelytől igazán eredetiek ezek a tárgyak!

A falak holkerében egy finom bordűr valami olyan fantasztikus összképet kölcsönöz a fürdőszobának, amelyet nem lehet összehasonlítani valamiféle gyári tapétával. Hozzá kell tenni azonban, hogy néha éppen a tapéta adja a megfelelő „fűszert” egy- egy enteriőr dekorálásához! Természetesen ez stílustól függ általában.

Néha a kevesebb több!

De az is érdekes megoldás, ha az egyik falat kiszemeljük a négy közül, és antik festéssel, esetleg egy mintás Otti kőcsempével borítjuk! Ezeket a csodaszép megoldásokat mind- mind megtaláljuk az Otti Manufacturában!

A világítás: 

Stílustól függ a mennyezeti világítás, és a falikar típusa. Sose felejtsük el az Otti Pálos&Napos lámpáit használni falakon, mennyezeten, hogy teljes legyen az összkép! Legyen Loft lámpa? Esetleg a Vintage, vagy Country világa szimpatikus számunkra? Óriási a választék az Ottinál!