Kerti oázis – hol jussunk vízhez?

Fagyálló fali- és állókutak.

2016.06.11.

A szomjas kertész tudja igazán, milyen nagy szükség van egy kerti csapra. Ehhez lehet csatlakoztatni -alkalomadtán – egy locsolócsövet, vagy innen nyerhetünk öntözővizet, ha kifogyott a ciszternánk. Arról nem beszélve, hogy a nagy melegben, nyáron, milyen jól esik kortyintani egyet!

Kutak a kertben- kis oázisok nagy meleg idején

Ha már rendelkezünk kerti csappal, -vagy akár annak lehetőségével -akkor ne felejtsük el, hogy a funkció mellett milyen fontos esztétikai szerepe lehet egy ilyen alkalmatosságnak! Ha a víznyerő hely falon található, akkor egy esztétikus falikút telepíthető rá, ha viszont önállóan, a kertben bújik elő a „mesterséges forrás”, akkor egy álló kerti kút lehet a megoldás!
Az Otti kerti kutak, és falikutak erős fagyálló betonból készülnek, és nem festett termékek: anyagában színezzük őket!

Miért fontos mindez?

Nyilvánvaló, hogy a tartósság egy elsődleges szempont az esztétika mellett. A termék színe pedig a napjainkban tapasztalható szeszélyes időjárás miatt erős roncsolódásnak van kitéve. Ezért az Otti kutak színanyaga egy természetes vasoxid por, amely ásványi őrlemény ellenáll az UV- sugárzásnak, és a fagyoknak. Nem mossa ki az eső, és nem tartalmaz a környezetre káros oldószereket sem!
A kúthoz ne felejtsünk el esztétikus kerti csapot vásárolni, hogy teljes legyen az összkép! Az Otti Manufacturánál mindez megtalálható! Várjunk mindenkit szeretettel, Székesfehérváron az Angol utcában, vagy az újonnan kialakított boltunkban, a Szárcsa utca 38-ban.

Tipp:
Lehetünk kratívak is! Ha például felépítünk egy 150 cm magas, és 110 cm széles íves falat, majd beburkoljuk Otti Pietra Antik mészkővel, -esetleg Pietra Solvával, vagy Pietra Echoval- akkor egy kiépített erdei forráshoz hasonló élményt kapunk. Ebbe a falba szereljünk kerti csapot, kb 105- 115 cm magasságba. A víz kifolyás alá helyezzünk egy Otti Virgó kút tégelyt- vagy egy Cancert- és ültessünk körbe dús növényzetet. Lehetőleg egy illatos lonc, borostyán, vagy iszalag fusson fel a kis kőfalunkra, hogy ezzel is fokozzuk a romantikus összképet. Igazi oázis lesz ez a kertben!

De bármilyen falszakaszt kiszemelhetünk az alkotásunkhoz! Az Otti burkolatok széles választéka segít egy- egy ötlet megvalósításában!
Mediterrán, vagy akár angol kertek dísze is lehet egy Otti kút, melyhez akár bátrabb megoldásokat is használhatunk. A mozaikok, vagy díszesebb Otti kövek délies hatást kölcsönöznek a víznyerő helynek, míg a visszafogottabb egyszerű kő- színek szolidan megbújnak a háttérben. A színek, és a formák meghatározzák a kert stílusát. A szürke szín, és az egyenes formák modernitást kölcsönöznek a kertnek, a mészkő- homokkő, valamint terrakotta színek pedig harmóniát. A fehér (törfehér, vagy világosszürke) erősen vibrál a napsütésben.
Érdemes feltennünk magunkban a kérdést: melyik megoldást szeretnénk igazából?