Medence fedkő – „mint olyan”

2018.04.22.

Medence fedkő – “mint olyan”

Semmihez sem hasonlítható élmény egy saját medence a kertben! Legyen íves, hosszúkás, „alaktalan”, kicsi vagy óriási… fedkövekre, burkolatokra szükség lesz. Egyedire, különlegesre, örökösre.

Több gyártó akkor vérzik el, ha íves elemeket kell előállítania. Természetesen nem egyszerű feladat ez nekünk sem, de megoldást mindig találunk. Bonyolítja a sablonkészítést, és a gyártás technikai kivitelezését is, ha egy „L”- profilt kell képezni a fedköveken. Ez a szakáll egyrészt cseppentőként is funkcionál, másrészt fékezi a medencéből kicsapó hullámokat is. Így kevesebb víz kerül a „partra”.

A medencetér környéke egyedi burkolatot kell hogy kapjon, amely nemcsak szép, de tartós is! Szélsőséges időjárási viszonyok érhetik ugyanis ezt a zónát. Az állandóan vizes, párás, viszont napsütötte felületnek bírnia kell a hőingást, és az alászivárgó nedvességet. A felületnek takaríthatónak kell lennie, de nem csúszhat. Szóval rengeteg tényezőt kell figyelembe venni a gyártás, és a kivitelezés során. Őszintén megvalljuk, mi is sokat tanultunk évek alatt, és rengeteg hibát, akadályt kiküszöböltünk mire azt mondhatjuk nyugott szívvel: meg tudjuk csinálni! 🙂

Medencefedkő az Ottitól