Kerti kutak-tavasszal érdemes beterveznünk!

Fagyálló kerti kutak az Otti Manufacturától, Székesfehérvár.

2016.03.21.

Stílusában a rusztikus mediterrán forma jellemző az Otti kutakra. A különböző elemek bizonyos esetekben cserélhetők, így az alaptípusokon túl összeállíthatjuk a nekünk megfelelőt!

A falikutak reneszánszukat élik a XXI. században. Míg belső térben elsősorban zárt udvarokon, teraszokon, pincékben, műemléki jellegű épületekben találkozhatunk vele, addig a kerti falikút modellek egyre népszerűbbek az irodaházak, vendéglátó helyek, és magánházak kertjeiben, illetve a télikertekben.

falikút funkcionális és dísztárgy is egyben, amely a szökőkutakkal, csobogókkal ellentétben nem igényel különösebb karbantartást ( télen azért víztelenítsük), mégis látványos eleme lehet akár a kisebb kerteknek is, hiszen a fal síkjára rögzül, így kevesebb helyet foglal.

Tipp: Pincében a falikutak funkcionális vízvételi tárgyak is. Szereljük fel kedvencünket, mert jó ha a pohármosásnál kéznél vannak, és tényleg nem foglalnak nagy helyet!

Az álló kerti kutak önmagukban is „megállják a helyüket”. Érdemes először egy kisebb betonalapot készíteni, és ha szifonos lefolyást akarunk biztosítani, akkor egy kis méretű szerelőaknát is létre kell hozni a szervizelhetőség végett. A víz elvezetését sokan csak a gravitációra bízzák (nagy méretű kavicsból zsombot képeznek), vagy egyszerű műanyagcsővel vezetik a csatornába.

Stílusában a rusztikus mediterrán forma jellemző az Otti kutakra. A különböző elemek bizonyos esetekben cserélhetők, így az alaptípusokon túl összeállíthatjuk a nekünk megfelelőt!

A kerti sétányok, terek fő témája sokszor egy kút, kisebb csobogó. Mellette ücsörögni, hallgatni a víz csobogását…igazán pihentető! Egy pad, lugas, rózsabokrok, mi kell az idillhez?

Van, hogy bokrok közt elrejtve, és van hogy műtárgyként használjuk őket.

Tipp: Rendeljen tőlünk antikolt rézcsapot is a kiválasztott kúthoz, mert csak ezzel a kis dísztárggyal lesz teljes az összkép!