Gerendaház csinosítása 2016-ból

Rusztikus, mediterrán beltéri beton burkolatok, Beltéri kő falburkolatok, Kültéri burkolatok, Kültéri kő falburkolatok, Lábazati kövek, Pietrák, Pinceburkolatok,

2018.07.27.

Ugye nem tűnik túl szentimentálisnak, ha most nosztalgiázunk egy kicsit?
Néha mi is megállunk egy-egy pillanatra a nagy rohanásban, és felidézzük az Otti Manufactura történetének sarokpontjait, felemlegetünk régi kollégákat, vicces történeteket.
Most egy 2016 januári interjúra akadtunk, ahol egy lakberendezési magazin interjúvolta meg csapatunk néhány tagját. Szóval, egy kis történelem, 2016-ból:

Gerendaház csinosítása – dobjuk fel az Otthonunk!

Néha úgy érezzük, jól jönne környezetünkben egy kis változás, ami nem bolygatja meg életünket, napi ritmusunkat nem borítja fel, nem jár túl nagy munkával, átépítéssel.

Egy meglévő, késznek tűnő ház belső teréhez mindig félve nyúlunk, főleg, ha egy rusztikus gerendaházról beszélünk, ahol már nem fér el több kiegészítő, szőnyeg, régi bútor.

A téma szakértői, az Otti Manufactura Kft kollégái hozzájárulnak néhány gondolattal, hogy könnyebbé tegyék Önnek a választást.

Vas Éva – tervező:
A világításnak nem csak funkcionális, de esztétikai szerepe is van. Az eddig megszokottól eltérő hangulat elérése érdekében cserélje le lámpáit, legyen szó falikarról, vagy mennyezeti lámpáról, nálunk kisebb nagyobb szériákban megtalál mindent, a gerendaházakba illő Polgári vagy Country, stílusban. Én az egyedi tervezésű, kézzel festett, rézzel vagy vassal kombinált kerámia, vagy fajansz lámpacsaládjainkat ajánlom, melyeket világítástechnikai szakemberek bevonásával tervezünk és kivitelezünk.

Joó András – termelésvezető:
Nem jár túl nagy munkával például, ha a meglévő konyhaszekrény alsó és felső eleme közötti burkolatot cseréljük, például az általunk gyártott mozaik „Elite kiskő” burkolatra. Esetleg burkoljon nappalijában egy-egy falat, így tegye hangsúlyossá azt a falszakaszt. Fontos azonban, hogy ne felejtsük el, kezelni a felületet, hogy ellenálljon a szennyeződéseknek. Erre a célra válasszon speciális impregnáló szereket az Otti burkolatok igényeihez igazodva, típustól függően.

Lukács Tímea – kommunikációs és HR vezető:
A gerendaházak viszonylagos határozottságát, melyet a kövek és a fa gerendák, bútorok kombinációja adhat, törjük meg textilekkel, nagy párnákkal, melyek nem csak az esztétikában segítenek, hanem a kényelmünket is szolgálják. Tegyünk le új szőnyegeket, helyezzünk el a ház egy-egy pontján levendula csokrokat, ez mindig kiváló díszítőeleme a rusztikus, country hangulatnak, a régi képeket a falon keretezzük újra, akasszunk ki új dekorációkat, legyünk kreatívak.

Írta: Lovász Viktória (építész-technikus, lakberendező)