Egy hotel a budai várban

2017.10.28.

A Maison egy eklektikus hotel Budapesten.

A pékműhelyként ismert ‘Spiegel Ház’ története egészen 1464-ig egy korabeli kádár és esztergályos céh működéséig nyúlik vissza. A Vár 1686-os ostromát követően 1701-ben vásárolta meg a romos épületet Spiegel Bernát, majd kis földszintes, barokk stílusú házat építtetett rá. A kosáríves kapu, amelynek záróköveit a sütőcéh jelvényei díszítenek a mai napig, az épület eredeti formáját tükrözi.

Az épület alatt sziklába vájt kétszintes pincerendszer húzódik, ami jelenleg is a Vár legnagyobb egybefüggő pincéje.

1964-ben az utcafronti barokk formát megőrizve, az épületet vendéglővé alakították, ami ‘Régi Országház vendéglő’ néven Budapest legnépszerűbb szórakozóhelyévé vált. A helységek és szobák eltérő hangulatú berendezései, a kecses bútorok, a cserépkályhák, a Vígadó hagyományos magyar ételei, a kemence, a pincében kínált borok és az oly elhíresült paprikás-hagymás zsíroskenyér a ’90-es évek elejéig biztosította csak a Budai Vár üde, vidám hangulatát.

Évszázadok megannyi nyomát magán őrizve több, mint 20 év után nyitja meg emblematikus Nagy Zöld Kapuját a hajdani Spiegel Ház. A Maison bistro & hotel sajátos design világával tisztelettel hódol a történelmi helyszín és a gasztonómiai múlt előtt. Hangulatos Bistro, varázslatos boros pince, kellemes utcai terasz, 17 egyedien megtervezett szoba és a belső kert egy évszázadok óta dinamikusan változó, mégis értékmegőrző környezetben várja vendégeit.

Köszönjük hogy velük dolgozhattunk!