Panorámás ház
Budaörs

Lakások, házak

A kerítés fedlapjától indult a sztori!

A háromgyermekes értelmiségi házaspár Budaörs egyik legrégibb házát vásárolta meg 16 esztendővel ezelőtt. Egy klasszikus, tágas, gyönyörű panorámára nyíló épületet. Az előző tulajdonos igényesen felújított állapotban adta át a házat, így sokáig élhető, kényelmes otthont nyújtott a családnak.

Teltek az évek és eljött a pillanat, amikor egymásra néztek és meghozták a döntést: itt az ideje egy saját ízlésükre szabott, alapos Gabi és Tamás házfelújításnak! Napsugár mintás, szép kerítésükkel kezdték a renoválást. A fedlapokat az Otti manufaktúrától rendelték meg, mert speciális mérethez csak egy manufaktúra tud igazodni.

Kliens

Magánszemély

Feladat

Kül- és beltéri burkolás

Tervező

Hoffer Ottó

Projekt kivitelezése

2019 március

Fehérvár Barokk Oszlop_Otti burkolat
Konzol Provence_Otti burkolat
Alhambra Kandalló Szellőzőrács, kandalló díszítés
Párkányfríz Szolid_Otti burkolat

A kandalló története

– Leutaztunk a fehérvári gyárba és ott az egyik kolléga említette, hogy érdemes lenne megnéznünk a bemutatótermüket – meséli Tamás. Nem bántuk meg: ott egy hatalmas helyen, koncentráltan annyi ötletet lehet találni, ami rendkívül inspiráló tud lenni. Láttunk kandallókat is. Mi az előző tulajdonostól örököltünk egy nyitott tűzterű kandallót…

– …Sajnos az olyannyira nem praktikusan működött, hogy 16 év alatt, ha kétszer begyújtottuk… – fűzi hozzá Gabi.

– Szerettünk volna egy új kandallót építeni, már beszéltünk is több mesterrel, de azt tapasztaltuk, hogy ők nem annyira a mi elképzelésünkre hangolódnak rá, inkább a raktárkészletükön lévő anyagukat akarták ránk tukmálni – mosolyog Tamás.

– De visszakanyarodva az Otti bemutatóteremhez, ott nézelődtünk és közben beszédbe elegyedtünk Hoffer Ottóval is. Nagyon inspiráló volt az a lendület és kreativitás, amivel tanácsokat tudott adni a számunkra. Tetszett nekünk, hogy ez az „Otti kő” bárhogy színezhető, minden elképzelésre meg lehet találni vele a megoldást.

A mi ízlésünk szerint össze is válogattuk a kandalló elemeit– szövi tovább a sztorit Tamás –, Ottó pedig ajánlott egy jó kandallóst is. Kiderült, hogy gyerekkori jó ismerősömet, Budán Zsoltot láttam viszont benne. Nagyon jó szakember, nem csupán a kandallót építette meg a számunkra, ő volt, aki az Otti ajtókereteket, lábazati köveket és a fal burkolását is elkészítette. Igen, a falat is, mert evés közben jön meg az étvágy: mi is menet közben jöttünk rá, hogy Otti követ akarunk a falra is!

Budaörs rusztikus kandalló
Budaörs rusztikus kandalló
Budaörs rusztikus kandalló
Terveztünk, kiviteleztünk
Generál burkolás kívül belül
  • Homlokzat burkolás
  • Kültéri lábazati burkolatok
  • Beltéri burkolás
  • Kerti kutak és járólapok
  • Belsőépítészet, lakberendezés

Lesz folytatás...

– Mikor a kandalló elkészült, a férjem teljesen ki akarta élvezni ezt az új élményt – nevet Gabi. Begyújtott, behúzta a sötétítő függönyöket és ott a kandalló tüze mellett vacsorázott… De azóta az egész család, mindannyian szeretjük…

– Kényes kérdés: mennyire váltak be Önöknél az Otti kövek ár-értékszempontjából?

– Ha nem így volna, nem lenne még sok további tervünk velük… – vágja rá Gabi. – Pedig van terv! Most jön a terasz és a hálószobánk felújítása.

– Nekem a korrektség volt imponáló – teszi hozzá Tamás –, hogy eljöttek, felmérték és „centire”, darabra, árra az lett a vége, amit az elején kiszámoltak … és, hát ezek a kövek nagyon megszépítik a tereket!

Kicsit sajnáljuk, hogy talán ideje-korán toppantunk be a családhoz, és csupán a nappali újjászületéséről tudósíthatunk, de amit láttunk, már az is inspiráló.

 

Tavasszal folytatódnak a munkák a házban, a teraszon és lehet, hogy egyszer még találkozunk ezzel a kedves családdal teljesen megújult otthonukban.

írta: SILLYE ÁGNES fotó: FRUITLINE

Kandalló építője, ajtókereteket, lábazati kövek és fal burkolása:

BUDÁN ZSOLT

KANDALLÓ-KOVÁCSOLTVAS – LAKÁSTEXTIL

8000 Székesfehérvár Széchenyi u.85.