Halasi pince
Villány

Pincészet

A projekt áttekintése

Villány a baranyai borvároska

A Halasi Pincészet zöldmezős beruházásként épült Villány belvárosában, 2009- ’10- ben. Az építés helyén eredetileg egy régi sufni állt, amit le kellett bontani, s utána a tereprendezés következett. A tervezést és az építést alapvetően befolyásolta, hogy a szomszédban egy műemlék pincesor áll, s a telket zárt beépítésű utcafront veszi körül. Az új pincészet tehát egy foghíjban épült. Az épület formamegoldásaira a Villány centrumára jellemző hangulat és stílus is meghatározó volt.

Kliens

Pincészet

Feladat

Kül- és beltéri burkolás

Tervező

Hoffer Ottó

Projekt kivitelezése

2011 május

Kapcsolódó burkolatok:
Kapcsolódó Otti termékek:
Pietra Káró_Otti burkolat
Pietra Antik Mészkő_Otti burkolat
Párkányfríz Szőlőindás Otti Burkolat
Lisztelló Barokk Stukkó Otti Burkolat

Mediterrán stílus jegyek

A külső homlokzat, és a ház környezetének tervezése, arculata, és a belsőépítészeti tervezés Hoffer Ottó nevéhez fűződik, aki szorosan együttműködött a megrendelőkkel. A tervek a magyar népművészet, a környéken jellemző építészet, ezen belül a sváb tájépítészet hagyományaihoz igazodtak. Megjelentek bennük a borászatokra gyakran jellemző mediterrán stílus jegyek is.

Az anyagfelhasználás és az anyagválasztás is tudatos, az építés során a Kárpát-medencéből származó használt mészköveket is, bontott téglákat alkalmaztunk, a háztetőn pedig százéves Apatini cserepet. A faanyagok szintén különböző bontásokból származtak, de néha antikolt új fával pótoltuk a hiányzó részeket. Az Otti Manufaktúra Kft. nem csupán tervezője, hanem a burkolatok és az épületplasztikai elemek beszállítója is volt a projekten. A tervezéskor és kivitelezés alatt a legapróbb részletekig figyeltünk az igényességre és a kézzel, illetve manufaktúrás készítéssel létrehozott elemek egyediségére.

Halasi Pince bejárata, Otti burkolatokkal díszítve
Mediterrán stílusú terasz Otti kőhatású járólapokkal
Mediterrán stílusú udvar Otti kőhatású járólapokkal
Otti kőkép
Terveztünk, kiviteleztünk
Generál burkolás kívül belül
  • Homlokzat burkolás
  • Kültéri lábazati burkolatok
  • Beltéri burkolás
  • Kerti kutak és járólapok
  • Belsőépítészet, lakberendezés

Tapasztalat

Mondhatjuk, hogy az egyedi hangulatú pincészet építészeti megoldásaiban annyira változatos, és átgondolt, hogy kevés a hely minden elemének bemutatására. Az alkalmazott burkolatokról általában elmondhatjuk, hogy a ház teraszain a Pietra Antik Mészkő uralkodó. Ez a patinás, nemes rusztikus Otti- kő, elvarázsolja nézőit természetes egyszerűségével. A parapetfalak, lépcsők, és homlokzati elemek briliáns sokszínűsége nem hagyott megmunkálatlan felületet. A belső terekben Pietra Takler Modul, P: Kváder, Terrazzó Caffé, Terrazzó Flóra, többféle mozaik, sarokelem, és lábazati szalag került beépítésre.

Lépcsőforduló Otti kőhatású járólapokkal és falburkolatokkal
Mediterrán stílusú pincészet ebédlője Otti járólapokkal
Mediterrán stílusú pincészet ebédlője Otti járólapokkal
Mediterrán stílusú ebédlő, Otti járólapokkal
Mediterrán stílusú fürdőszoba, WC Otti kőhatású falburkolatokkal és járólapokkal
Mediterrán stílusú fürdőszoba, korhű szaniterekkel és Otti kőhatású falburkolatokkal, járólapokkal
Mediterrán stílusú kő ablakkeret világos bézs színben
Napóra alakzat Otti kőhatású járólapokkal, egyedi kialakításban