Pietra Antik Mészkő, 3 cm

 • P004
 • többféle méretben gyártjuk: 2x4 cm-től 60x60 cm-ig. Több mint 120 féle sablonnal készül.
 • 3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, rusztikus
 • Változó
 • ~60 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft + ÁFA
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Antik mészkő kőlapok természetes, nemesen egyszerű megjelenésű nyers megmunkálású kövek melyeket, elsősorban padló, ritkábban lábazati burkolatként használhatunk, mivel falra a speciálisan erre kialakított Pietra Antik mészkő 2 cm vastag változatát ajánljuk. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) lábazaton kőfugázóval (Sorell Stonecolor rustic) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott, míg lábazaton általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Kültérben: teraszok, télikertek, betonozott járdák, ritkábban lábazatok burkolásához ajánlott.

Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, wellness terekben padlóburkolatként alkalmazható.

A referencia képeken a Pietra Antik Mészkő, 3 cm (P004) látható.

Burkolása

Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle -és az alaktalan formák- miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Pietra Antik mészkő felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja. A fugázószivacs gyakori kimosása mellett próbáljuk a felületről minél alaposabban eltüntetni a rátapadt fugafoltokat úgy, hogy közben a lapok közti fuga nem legyen túl mély.

Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! A burkolási összkép ideális beállításához kérjünk szakmai segítséget, és használjuk elkészült munkák fotóit. Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.