Szent István emlékjel a Fő téren – Mert ez is velünk történt

Szt. István Székesfehérvár

Az Otthonneked honlapján olvashatjuk:

https://otthonneked.hu/mit_jelent_az_otti_manufactura_szamara_patriotanak_varosi_polgarnak_lenni/

MIT JELENT AZ OTTI MANUFACTURA SZÁMÁRA PATRIÓTÁNAK, VÁROSI POLGÁRNAK LENNI?

Az Otti Manufactura egy székesfehérvári cég, mely burkolatgyártással foglalkozik. A betontechnikára alapozott különleges kültéri és beltéri burkolatai már önmagukban is remekműnek tekinthetőek, és az elmúlt években szeretett városukat és annak lakóit is megörvendeztették néhány csodálatos alkotással.

AHOGY ŐK LÁTJÁK

Szeretjük városunkat és tenni is kedvünkre való Székesfehérvárért. A frissen avatott Ereklyés Országzászló és Trianon emlékmű elkészültében is serénykedtünk a magunk módját. Az emlékmű talapzatán megjelenő 64 darab vármegye címerpajzsot mi készítettük, az Otti Manufactura Kft. csapatával.

SZENT ISTVÁN EMLÉKJEL A FŐTÉREN – MERT EZ IS VELÜNK TÖRTÉNT

2015 nyarán készítettük a főtéren látható Szent István Emlékjelet. Ez a ligatúra államalapítónk összevont névjegye, melyet mindannyian tisztelünk. Az Otti Manufactura Kft. felajánlása tisztelgés a múltnak, és a jelennek. A város vezetése személyesen kereste fel üzemünket, hogy gratuláljon az egyedi magyar cég tevékeny szerepvállalásáért.

ÉS AMI A MUNKA MÖGÖTT VAN:

Minden a tervezéssel kezdődik. Ötlet, egyeztetések, sok- sok hozzászólás, szakmaiság…és nekiindul a gondolat, hogy manifesztálódjon…

Az elkészülés, és kivitelezés fázisai nagyjából ezek: 

1. tervezés
2. őssablon elkészítése
3. sablongumi kiöntése, keretezése
4. sablon kibontása, átszerelése
5. beton öntése
6. 48 óra után a kizsaluzás következik, utókezeléssel, (dunsztolással)
7. a helyszíni előkészítés után a betonalapra helyeztük – csemperagasztóba- a betonelemeket
8. iszapolás, fugázás
9. impregnálás
10. büszkélkedés

OTTI MANUFACTURA – SAJÁT TERVEZŐK, HAZAI GYÁRTÁS, MINŐSÉGI ANYAGOK, GONDOS KIVITELEZÉS

Az Otti Manufactura kalandos utat járt be az évek során. A pár négyzetméteres padlásról indult burkolatgyártó cég ma három üzemben készíti betontechnológiára alapozott különleges lapjait, épületplasztikáit. Kül- és beltérben több száz féle térkő, padlóburkolat, kőcsempe, fali dekoráció (pl. falikút, lámpa), konzol, párkány, kandalló, vagy épületelem található az Otti Manufactura kínálatában.

“2016-ban üzletet – bemutatótermet nyitottunk Székesfehérváron (melyet boltOtti-nak neveztek el), és a Brigitte Home-mal az ausztriai Krems-ben. Nézzen körül az Otti Manufactura honlapján és üzleteinkben!”