Otti kövek a fürdőszobában.

A képen fagyálló betonból készült padlóburkolat, lábazati kő és falicsempe látható

2017.06.13.

Vizes helyiségekben a burkolatok milyensége meghatározó. A lakberendezők néhol tetőtől talpig beburkolják a falakat, és van hogy egészen visszafogott mennyiségben alkalmazzák azt.

A fürdőszoba

A fürdőszoba általában kevesebb négyzetméteren megvalósított helyiség a lakás többi szobájához képest. Viszont a burkolatok legnagyobb mennyiségben a fürdőszobában jelennek meg, ezért nagyon fontos döntés ezek kiválasztása. Az Otti kövek sajátos hangulatot adnak a térnek, és színben- formában igen nagy választékban kaphatók az Otti Manufacturánál.

A rusztikusabb vagy erősen barázdált burkolatok nem takaríthatók olyan jól mint a sima felületű kőcsempék, viszont itt- ott érdemes feldobni a teret egy- egy karakteres megoldással. A fal egyes részei alkalmasak lehetnek erre, mert nem mindenhol kell naponta takarítani! Ahol viszont igen, ott az Art Deco, Hexa, Bauhaus, Mozaik10, Q10, Normand, vagy az Aulich lapok használata ajánlott- ezek könnyebben tisztíthatók  mint rusztikus társaiké.

Tipp: Rendkívül különleges látvány, ha egy, vagy több falat Otti kenhető beton burkolattal látunk el! Ezek a homogén padló- és falfelületek kontrasztot képeznek a kiegészítőkkel, hátteret szolgáltatnak a mintás tárgyaknak. Igaz költséges de különleges megoldás lehet a kőörleményes csiszolt terrazzó is, amely egy színben, de stílusosan megkomponált mintázattal is eleganciát sugároz.

Szinte mindegyik Otti síkburkolat, és felület alkalmazható padló- vagy falfűtésre is. A beton és műkőburkolatok 1-3 cm vastagságban vezetik a hőt.

Egy Otti öntött kőmosdó, egy beton- vagy műkőpult a csúcsdizájn kategóriájába tartozik, miért hagynánk ki kedvenc fürdőszobánkból? Mestereink részint a meglévő szériasablonjainkkal gazdálkodnak, de szükség esetén egyedi méreteket és elképzeléseket is megvalósítunk!

Harmonikus egységet képez az Otti fajansztálak valamelyike is a rusztikus csempékkel, fabútorokkal. A fajansz mosdótálakon néha finom festett motívum jelenik meg, amelytől igazán eredetiek ezek a tárgyak! Bizonyos enteriőrök nem tűrik a mintás felületeket, ilyenkor a natúr törtfehér színű mázas fajansz az önmaga egyszerűségében alkalmazkodik a térhez.

A falsíkok találkozásánál (holker) egy profilált „kőbordűr” valami olyan finom rezgést kölcsönöz a fürdőszobának, amelyet nem lehet összehasonlítani valamiféle gyári tapétacsíkkal! De az is érdekes megoldás ha az egyik falat kiszemeljük a négy közül és antik festéssel, esetleg egy aprómintás Otti kőcsempével borítjuk! Mit szólna ha a fal egyes részein kézzel festett bordűr futna végig? Ugye milyen különleges, és elegáns? Ezeket a csodaszép megoldásokat mind- mind megtaláljuk az Otti Manufacturában!

Meg kell találnunk a balanszot a stílusok és harmóniák közt, mely arany középút sokszor szakember (belsőépítész, lakberendező) segítségét feltételezi. Egy jó tervező nem kidobott pénz!

Az Otti Pálos&Napos lámpái a Vintage, Shabby chic, Victorian, Country, és mediterrán téralkotás esztétikus kiegészítői. Funkcionális kellékek hiszen két- három fényforrásra szükség van egy kisebb térben is, de a nemes anyaghasználat és a stílusos forma a klasszikus stílusok mindegyikében szerepet játszik.

Érdekesség:
Piszoár és a vécé, ahogy nem mindenki ismeri!
Kényes téma tudom. Kapásból igen- nem táborra osztja az olvasót.

A női nem csak hírből ismeri a piszoárt, viszont a vécé és a bidé minden háztartás fontos kelléke. Anyaguk 99%- ban fajansz- porcelán, vagy félporcelán.

A vízöblítéses vécé a 18. századból való, de árnyékszékek már az ókorban is voltak. Például kr.e.70-ben az etruszkok megépítették a Cloaca Maxima- t, amely a szennyvíz elvezető csatornája volt a Róma környéki mocsaraknak és a bele ömlő emberi ürüléknek. A vécé legalább 4000 éves találmány amúgy, de a piszoár újabb kori eszköz és a modernizáció hozta magával.

Válasszunk stílust: egészen pikáns megoldás lehet ha a rusztikus burkolatok mellé ultramodern tárgyakat teszünk! Néhány gyártó viszont gondolt az autentikus formák rajongóira is, így hozzájuthatunk visszafogottan klasszicizáló fajanszedényekhez is.

Tipp: A Páskom kézmosótálak kisebb és nagyobb változatban is megvásárolhatók a BoltOttiban! A gyakrabban vajszínben és mészkő árnyalatokban kedvelt kőedényeket egy százas színskála alapján egyedi elképzelés szerint is elkészítjük.

Az Otti Manufactura személyre szabott tervezéssel, és gyártással válaszol az igényekre!