Budavári wellness – A kövek harmóniája

Otti wellness

2017.01.16.

Ezúttal nem egy gerendaházban bukkantunk rá az Otti köveknek izgalmas, inspiráló ötletekben dúskáló felhasználására… de ezeket a megoldásokat wellness helyiségek, fürdőszobák területén egy faházban vagy bioházban is tökéletesen el tudnánk képzelni…

Budán, a várban egy gyönyörű műemlék épületben található Réka otthona, itt látott vendégül bennünket. A környezetet látva, megértettük mekkora kihívás és egyben felelősség is lehetett a számára, hogy egy ilyen történelmi miliőhöz megfelelő stílust találjon. „Mindig abból indulok ki, hogy szeretem a belső enteriőrt is úgy kialakítani, ami illeszkedik a külső környezethez. Jó, ha kompatibilisek egymással- válaszol Réka a lakberendezést firtató kérdésünkre. -Nem akarnám „kiszakítani” a lakteret a környezetből, csak azért, mert én vágyok valamire. Szerettem volna ugyanakkor egy intim jelleget is létrehozni az otthonunkban.

Amikor megterveztem magambana látványt, amit szertettem volna létrehozni (fehér-bézs alapokkal,amibe bejön a réz és a sötétebbárnyalat)…elkezdtem keresgélni az interneten, hogyan tudnám megvalósítani.

Ami nagyon tetszik abban amit az Otti Manufactura képvisel, hogy rengeteg dolog közül lehet választani, nagyon sokfajta elemből. Sorban meg tudtam találni (mint amikor az ember a legóból építkezik), mindazt amire szükségem volt. Színben, formában:párkányokat, sarokelemeket, burkolatokat…

Az a fantasztikus, hogy mindent meg lehet valósítani, amit szeretnék! Például gyakorlatilag fel lehet építeni belőle egy kádat, vagy egy gőzfürdőt…bármire lehet használni, mert bármilyen formát fel lehet belőle építeni… Amikor nekiláttam a megvalósításnak „Ottiék” nagyon készségesen foglalkoztak velem, segítettek abban, hogy egymás után meg tudjam valósítani az elképzeléseimet. A kis lakásnak egyik oldalát közvetlenül a vár ősi falai alkotják. A rusztikus ódonkőfalakhoz az Ottimanufaktúrális kövei harmonikusan illeszkednek.

A cikk a Gerendaházak magazinban jelent meg!

Írta: Sillye Ágnes