3. Otti LevendulaFeszt Székesfehérváron

A levendula nemcsak gyönyörű látványa miatt népszerű, hanem sokoldalú felhasználhatósága miatt is.
Egyetlen növényből számos különböző módon lehet profitálni:

  1. Illatosító: A levendula kellemes illata nemcsak az otthonunkat teheti kellemesebbé, hanem segíthet a relaxációban és a stressz csökkentésében is. Illatosító párnák, száraz virágcsokrok vagy akár illóolajok formájában is élvezhetjük az aromaterápiás hatásokat.
  2. Gyógyászati ​​célokra: A levendulát hosszú ideje használják a gyógyászatban is. A levendulaolajnak nyugtató és stresszoldó hatása van, így segíthet az alvásproblémák kezelésében. Emellett enyhítheti a fejfájást, csökkentheti a szorongást és javíthatja a hangulatot.
  3. Kulináris felhasználás: A levendulát számos süteményben és desszertben használják az intenzív íze és illata miatt. Levendulás sütemények, péksütemények, fagylaltok és szörpök készítéséhez is remek választás.
  4. Szépségápolás: A levendulaolajnak antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai vannak, így ideális összetevője lehet számos szépségápolási terméknek. Szappanokban, testápolókban és arcmaszkokban is megtalálható lehet, hogy segítsen megőrizni a bőr egészségét és szépségét.
  5. Dekoráció: A száraz levendula virágok csodás díszítőelemek lehetnek otthonunkban. Használhatjuk őket asztali középpontként, ajándékkísérőként, vagy akár a ruhásszekrényben is, hogy kellemes illatot teremtsenek.

Ezek csak néhány példa arra, hogy mennyire sokoldalúan lehet használni a levendulát. Sok más felhasználási mód is létezik, ami a kreativitásunktól és igényeinktől függ.

𝐌𝐢𝐥𝐲𝐞𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐨𝐤𝐤𝐚𝐥 𝐤𝐞́𝐬𝐳𝐮̈𝐥𝐮̈𝐧𝐤 𝐦𝐞́𝐠 𝐞𝐳𝐞𝐤𝐫𝐞 𝐚 𝐧𝐚𝐩𝐨𝐤𝐫𝐚?

❖ ÚJ részvevőként köszöntjük a Herbsgarden prémium natúrkozmetikumok szakértőjét, Both Tímeát is, aki elhozza hozzánk a természet kincseiből készült csodás kozmetikai termékeit!
❖ ÚJ résztvevő idén a Skandi Trend – Egyedi stílus a lakberendezésben! A Skandi Trend a szép, igényes és kiváló minőségű skandináv lakberendezési kiegészítők iránti szeretetből született. Elhozzák magukkal a skandináv lakberendezés legjavát.

❖ ÚJ együttműködő média partnerünk Petrik Ida online Vidéki Élet magazinjával, amiben megmutatja az érdeklődőknek, milyen sokszínű a vidéki élet, számtalan érdekes és inspiráló cikket olvashatunk benne a vidék élet lehetőségeiről és szerethetőségéről is.
❖ ÚJ résztvevő Halmos Mónika, virágsommelier, az ehető virágok hazai szakértője. Ő pénteken tart majd velünk, hogy elkalauzoljon bennünket a júniusi kert varázslatos virágízeibe! Kóstolóval és levendulás könyvekkel is készül.

❖ ÚJ résztvevő szintén Vorwerk Thermomix Minikonyha, Hahn Zsófiék csapata megmutatja, hogy a főzés egy A Thermomix TM6 géppel, amely már 18 konyhai eszközt helyettesít, gyerekjáték! Készítenek levendulás fagylaltot és limonádét is, amit megkóstolhatsz.
❖ A lenyűgöző Vintage világa is eléd tárul, ismerkedj meg a RegAndina Alkotóműhely által forgalmazott Vintage Paint krétafestékekkel, a bútorfestés és dekorációs tárgyak alkotós, színes világán keresztül. Kreatív alkotásra is lesz velük lehetőség!
❖ ÚJ programmal jelentkezünk: Koska Anita Yoga & Soul – jógaoktató reggeli napindító jógaórája az Otti park árnyas fái alatt. Pénteken és szombaton délelőtt 10-11 óra között. Csatlakozz te is és indítsd frissen a napodat. Jelentkezni itt tudsz: kommmunikacio@ottiburkolat.com
❖ A leszedett levendulából a hűs szaletlink alatt köthetsz szépséges koszorúkat, amit értő kezek segítenek elkészíteni, hiszen velünk lesz Bog a Virágműves Veszprémből, aki a virágkoszorúk mestere.
❖ Velünk tart Pure Design by Bardócz Éva is. Szerintünk nem kell Évát bemutatnunk, akik szeretnek alkotni, kreatív dekorációkat készíteni és elmerültek már a DIY világában, biztosan követik Éva Facebook oldalát és olvassák a blogját is, ahol több, mint 10 éve ad elképesztően kreatív tippeket otthonaink díszítéséhez.
Ha mégsem ismernéd, akkor látogass el most oldalára, garantáljuk, kedvet kapsz, hogy találkozz vele!

❖ Szeretnél magadról profi fotókat ezen a csodás helyen? Erre is lesz lehetőséged, hiszen velünk tölt majd pár órát Viola Nikolett fotós, a Cozy Photograpy tulajdonosa, aki segít nekünk majd, hogy az élményed örök legyen.
Amikor pedig megéhezel, a Laiddi kürtős kalács biztosan csillapítani tudja majd az étvágyadat!
* A hidtratálás nagy melegben még fontosabb, hűs italok és ízletes kávék is várnak majd rád.
* Tudjuk, Te is szereted az illatos szappanokat, illatpárnákat, levendulából készült kézműves termékeket, így azzal is készülünk a virágok mellett.
* A BoltOtti Bemutatótermünk gyönyörű parkja és különleges burkolataink is adnak majd bőséges látnivalót számodra!


Kérünk olvasd el a HASZNOS TUDNIVALÓk részt is!

𝕊𝕫𝕦̈𝕣𝕖𝕥 𝕚𝕕𝕠̋𝕡𝕠𝕟𝕥𝕛𝕒:
𝟐𝟎𝟐𝟒. 𝐣𝐮́𝐧𝐢𝐮𝐬 𝟕-𝟖-𝐚́𝐧 (𝐩𝐞́𝐧𝐭𝐞𝐤 𝐞́𝐬 𝐬𝐳𝐨𝐦𝐛𝐚𝐭 𝟏𝟎-𝟏𝟕 𝐨́𝐫𝐚́𝐢𝐠). 𝐊𝐚𝐬𝐬𝐳𝐚 𝐳𝐚́𝐫𝐚́𝐬: 𝟏𝟔:𝟑𝟎
* Levendulát a helyszínen vásárolt papírtasakba tudod szedni, egy közepes mérettel készülünk, amely 3000 Ft-ért a tied!
* Regisztrálj a kommunikacio@ottiburkolat.com e-mail címen, mikor jönnél és hány fővel számíthatunk rád.
* A levendula szedésben kollégáink segítenek majd a helyszínen, a BoltOtti bemutatóteremben pedig szabad kívül-elül gyönyörködni, szelfizni és fotózkodni! 📸 Köszönjük, hogy megjelölsz bennünket és a kiállítókat is az Instán vagy a Facebookon.
* Levendulát csak éles metszőollóval lehet vágni, hogy a töveket megóvjuk, természetesen ezt mi biztosítunk számodra, amelyet a szedés végén visszakérünk.
* Tudtad, hogy a levendulát a méhek is nagyon szeretik, ezt mindenképpen vedd figyelembe, ha eljössz a szedésre. Készülünk mi is elsősegélyt nyújtó eszközökkel, de nálad is legyen mindenképpen, ha allergiás vagy rá.

*𝐀𝐳 𝐞𝐬𝐞𝐦𝐞́𝐧𝐲 𝐥𝐞𝐛𝐨𝐧𝐲𝐨𝐥𝐢́𝐭𝐚́𝐬𝐚́𝐫𝐚 𝐚𝐳 𝐢𝐝𝐨̋𝐣𝐚́𝐫𝐚́𝐬 𝐥𝐞𝐡𝐞𝐭 𝐡𝐚𝐭𝐚́𝐬𝐬𝐚𝐥, 𝐡𝐚 𝐞𝐬𝐢𝐤 𝐞́𝐬 𝐟𝐮́𝐣 𝐯𝐚𝐠𝐲 𝐡𝐚 𝐭𝐮́𝐥 𝐠𝐲𝐨𝐫𝐬𝐚𝐧 𝐧𝐲𝐢́𝐥𝐢𝐤 𝐚 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧𝐝𝐮𝐥𝐚, 𝐞𝐬𝐞𝐭𝐥𝐞𝐠 𝐧𝐚𝐠𝐲𝐨𝐛𝐛 𝐚𝐳 𝐞́𝐫𝐝𝐞𝐤𝐥𝐨̋𝐝𝐞́𝐬 𝐞́𝐬 𝐞𝐥𝐟𝐨𝐠𝐲𝐧𝐚 𝐚 𝐯𝐢𝐫𝐚́𝐠. Tájékozódj érkezés előtt Facebook oldalunkon vagy telefonon. 36 70 663 4791 és Facebook
𝐇𝐨𝐥 𝐭𝐚𝐥𝐚́𝐥𝐬𝐳 𝐦𝐞𝐠 𝐛𝐞𝐧𝐧𝐮̈𝐧𝐤𝐞𝐭?

A BoltOtti Bemutatóterem rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autópályáról, Budapest felől érkezőknek a 3. kihajtónál javasoljuk letérni róla és onnan már csak 3 perc a Szárcsa u 38.sz. Parkolni a területen is lehet vagy a hátsó bejáratunknál az utcán, ha megtelne az első parkolónk (helyszínen kollégáink segíteni fognak).
Tölts el velünk itt Székesfehérváron pár órát, ismerj meg bennünket és térj haza minél több levendula virággal, meg persze sok-sok élménnyel!

𝐕𝐚́𝐫𝐮𝐧𝐤 𝐬𝐨𝐤 𝐬𝐳𝐞𝐫𝐞𝐭𝐞𝐭𝐭𝐞𝐥: 𝐀𝐳 𝐎𝐭𝐭𝐢 𝐂𝐬𝐚𝐩𝐚𝐭𝐚 𝐞́𝐬 𝐚 𝐤𝐢𝐚́𝐥𝐥𝐢́𝐭𝐨́𝐤