Polgári lakás
Budapest

Lakások, házak

A projekt áttekintése

„Szeretem a klasszikus letisztult dolgokat.”

Aki úgy véli, hogy lehetetlen küldetés a hetvenes években épült sorházak fantáziaszegény világába friss, életteli szépséget becsempészni, annak különösen ajánljuk Judit történetét.

Meglepő gondolat Judittól, hogy alapvetően angol típusú sorházakra hajaz, ahogyan anno ezeket az épületeket megépítették, de ahogy jól megnézzük a házat, igazat kell adjunk neki. Ez a kreatív hölgy eredeti elgondolások sorát vitte végig, amikor a férjével, Ákossal gyökerestől újjáépítették otthonukat.

Homlokzat: kihozni belőle a maximumot.
Nagyon sokat kerestem a megfelelő burkolatot, ami egyrészt nem üt el zavaróan a többi ház színétől, másrészt egy kedves, vidéki kisváros hangulatát képes idecsempészni. Sokat kutattam, de nem találtam semmit, ami tetszett volna. Ákos fedezte fel az Otti Manufacturát.
Rákerestem a weboldalukra, és… sorban mindegyikbe beleszerettem! Most már azért volt választani! Nagyon sokszor elmentem személyesen is a műhelyükbe, megnéztem a burkolatokat, kaptam segítséget is a tervezéshez, és minden tudnivalóba beavattak, megmutatták, melyik kő hogyan mutat beépítve. A homlokzatra végül Pietra Kváder, Párkányfríz Antik, Tapolca lépcsőlap- és lépcsőfront került. Ezt találtam a legletisztultabbnak, amit városias környezetben ehhez a stílushoz a legodaillőbnek vélek.

Kliens

Magánszemély

Feladat

Kül- és beltéri burkolás

Tervező

Hoffer Ottó

Projekt kivitelezése

2017 február

Kapcsolódó burkolatok:
Kapcsolódó Otti termékek:
Pietra Térkővirág_Otti burloat
Pietra Káró Térkő_Otti burkolat
Pietra Antik Mészkő_Otti burkolat

Kiragyog a sorból

A „soha nem megy ki a divatból” stílus

– Megmondom őszintén, hogy a tervezést nagyon élvezem, ez nekem kikapcsolódás – nevet Judit.
Közfalakat vertünk ki, óriási nagy munka volt, az egész belső részt átalakítottuk. Az előszobában a Terrakotta Kastély virágos Otti kő otthonos hangulattal fogad. A belső részben nincsenek igazán nagy terek, ezért azt az elvet követtem, hogy mindenhol egy kicsit villanjon elő az Otti burkolat. Ahol monoton fehér a fal, ott a fehér színű, önmagában struktúrált Mozaik Mór kővel vittem bele egy kis játékosságot.

A lépcsőfeljáratot ez a kőburkolat kíséri végig, majd fent a gyerekszoba „dühöngőjében” ismét a barátságos Terrakotta Kastély kövek védik a falat. Szeretem az antik és a hagyományos dolgokat, de ehhez megfelelő nagyságú terek is kellenek, amit itt nem áll rendelkezésünkre. A szívemhez legközelebb a régi klasszikus, letisztult, nem túldíszített formák állnak. Ezért is szeretem az Otti köveket. Emellett a lakásban mészkőburkolat, vörösfenyő és más faburkolatokat használtunk, a konyhabútor is fából van… úgy mondanám, a „soha nem egy ki a divatból” stílusú anyagokat, burkolatokat kedveljük.

Világos színű előszoba és konyha falburkolat
Beltéri kőhatású falburkolat a lépcsőfeljáróban, Mozaik Mór Otti burkolat használatával.
Pietra Kváder Otti kőhatású falurkolat használata kültéren: lábazaton és homlokzaton
Terveztünk, kiviteleztünk
Generál burkolás kívül belül
  • Homlokzat burkolás
  • Kültéri lábazati burkolatok
  • Beltéri burkolás
  • Kerti kutak és járólapok
  • Belsőépítészet, lakberendezés

Tapasztalat

A ház mögötti belső kert és terasz most csinosodik.
Itt teljesen az Otti köveké, kerti kutaké a főszerep. A munkálatok egy része jó időre vár. Nyárra egy igazi kis paradicsom kerekedik itt a család örömére.
Őszintén, nekem az is nagyon tetszett az Otti kövekben – összegzi Judit – hogy magyar találmány, egy magyar embernek a cége. Szívet melengető, hogy egy manufactúra, ahol kézzel készítik a köveket. Szimpatikus volt az egész cég, amikor többször ott jártam, Hoffer Ottóval is beszéltünk, segített a választásban, tanácsokat kaptunk. Zseniálisnak tartom, hogy visszanyúltak a régi mintákhoz, a régi motívumokhoz, ami olyan ismerős, közel van az emberhez.
Ezért van, hogy olyan könnyen meg lehet szeretni.

Hoffer Ottó – belsőépítész:
Egy polgárian öltözött, kedves, mosolygós hölgy lépett mellém a poros raklapok között: „Elnézést, ezt a burkolatot a Pietra Kvádernek hívják?” – ő volt Judit. Én válaszoltam további kérdéseire – ahogy illik -, bár úgy vettem észre, kívülről ismeri a termékeinket. Ragyogó arccal simogatta a bemutatófalakat, forgatta a színmintákat, de – szinte – semmilyen példa, részletes stílusmagyarázat nem érdekelte, mert pontosan tudta mit akar!

A lendületes városi életformát élő Judt – aki mellékesen három borászatot vezet – budai lakásához keresett megoldásokat, és többszöri találkozásunk után is csak annyival adta vissza szerváimat, hogy „meglátjátok, mit lehet kihozni ezekből a kövekből!” Ez igen! – gondoltam. Vagány! Számomra Judit háza egy kerek egész, ahogy ő elképzelte. Olyan ez, mint amikor a gondviselés maga teszi helyére a dolgokat.

 

Írta: Sillye Ágnes
Fotók: Fruitline

Megjelent a Veranda Magazin 2017/3. számában

Pietra kváder Otti burkolat használata egy klasszikus stílusú sorházon.
Terrakotta Kastély virág Otti burkolat használata az előszobában
Mozaik Mór Otti burkolat Székesfehérvár
Nappaliból nézve: Terrakotta Kastély virág Otti burkolat használata az előszobában
Mozaik Mór Otti burkolat Székesfehérvár
Terrakotta Kastély virág Otti burkolat használata az előszobában és a lépcsőfodulóban
Mozaik Mór Otti beltéri kőhatású falburkolat használata a gyerekszobában
Pietra Kváder Otti burkolat használata a teraszon, egy klasszikus stílusú otthonban
Pietra Kváder Otti burkolat használata egy klasszikus stílusú teraszon
Pietra Kváder Otti burkolat használata egy klasszikus stílusú otthon teraszán, kőhatású falburkolattal