Kerítés fedlap, oszlopsapka- szép, és fontos dolgok a ház körül

Kerítés fedlap, oszlop, oszlopsapka

2019.01.04.

A kerítés felső sávját cseréppel, téglával, fedlappal takarni szoktuk. Miért?

Támfalak

A csapadékot el kell vezetni minél messzebere! -ez az építőipar egyik axiómája. A szerkezetekbe szívódó víz folyamatosan károsítja a szilikát anyagokat, vasat, szigeteléseket, szinte mindent. A víz megfagy, és a térfogatnövekedése erodálja a felszínt- szerkezetet egyaránt. A kiváló minőségű Otti fedlapok szálerősített kvarcbetonból készülnek, és elviselik az olvadó hó, az eső, vagy éppen a napsütés károsító hatásait.

A fedlapok metszetükben kétoldalra leejtenek, vagy teljesen sík felületűek. Utóbbi esetben nagyon fontos a termék minősége, fagytűrő képessége, mivel a víz megállhat rajta. Fedlapjaink nagyrészt profilozott oldalúak, rusztikus- vagy egyhén antikolt felülettel rendelkeznek.

Kerítés fedlap

Alapvetően vízorr nélkül készülnek fedlapjaink, de javasoljuk, hogy ez a látszólag apróságnak látszó horony ne maradjon ki a végtermékből. (A vízorr bemetszése cégünknél külön díj ellenében megrendelhető)

Fedlapok kerítésre – fedkő kerítésre, támfalra

A vízorr egy cseppentő, vagyis a csapadék mozgási iránya megváltozik, így nem folyik a falra. A fedkövek tetején lévő por nem hagy nyomot a festett felületen, és az eső sem szivárog a vakolatba. Valamennyi csapadék így is éri a kerítés falát, ezt nem lehet megakadályozni, viszont a víz nem folyik a fedlap alá, így nem emeli meg azt. Biztonságosabb megoldás, ha leburkoljuk a falat is, mert a kő, beton, téglaelemek megóvják a szerkezetet az oldalról érkező eróziótól is.

Kerítésfedkő

Az Otti fedlapok alkalmazási területei, típusai:
– kerítés fedlap
– oszlopfedkő
– kéménytakaró
– támfal fedkövek
– medence fadlapok, stb.