Terrakotta

Terrakotta Meroving Parketta, 3 cm

 • T048c
 • 8x40 cm
 • 3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • 1.9 kg/db
 • ~ 60 kg
 • 31.5 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 414 Ft /m2 + ÁFA.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Terrakotta Meroving Parketta lapokat elsősorban padlóburkolatként használjuk bel- és kültéren. Több kötésháló alkotóeleme, de önállóan halszálkában, sorosan, illetve feles kötésben is esztétikus lehet. (soros rakással szegélyeket képezhetünk belőle- pld teraszon, ilyenkor korpusz nélkül teljesen egyszínben öntjük). Kézzel megmunkált cottó lapokra, esetleg mészkőre emlékeztet felülete, ennek megfelelően bézs, agyag, vagy terrakotta színekben öntve nyeri el valódi karakterét. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) ajánlott

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

– Kültérben: teraszok, télikertek, szaletlik, betonozott járdák, medencék környékének burkolásához ajánlott.

– Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, wellness terekben padlóburkolatként alkalmazható.

A referencia képeken a Terrakotta Meroving Parketta, 3 cm (T048c) látható.

beltéri burkolat, kültérre betonburkolat, mutatós kötésháló, terasz, terrakotta
beltéri burkolat, kültérre betonburkolat, mutatós kötésháló, terasz, terrakotta
Burkolása

Ragasztott burkolat készítése:

A hagyományos burkolási technikáknak megfelelően járjunk el, kétoldali felkenéssel fektessük a kőlapokat halszálkában, sorosan, vagy eltolásban. Fugatávolságnak a 0,4- 1 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Terrakotta Meroving Parketta felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.

beltéri burkolat, kültérre betonburkolat, mutatós kötésháló, terasz, terrakotta