Terrakotta

Terrakotta Meroving Párizsi Kocka, 3 cm

 • T048d
 • 8x8 cm
 • 3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • 0.38 kg/db
 • ~ 60 kg
 • 157 db (0,0064 m2/ 1 db mozaik)
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 32 631 Ft /m2 + ÁFA.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Terrakotta Párizsi Kocka mozaikokat elsősorban padlóburkolatként használjuk bel- és kültéren. Önállóan hálóban, diagonálban, illetve kötéshálók részeként esztétikus padlómozaik (soros rakással dekorációkat, szegélyeket képezhetünk belőle- pld teraszon, ilyenkor korpusz nélkül öntjük). A középső rombuszt, és a mozaik négy sarkában lévő kis háromszögeket többnyire eltérő színben öntjük, de teljesen homogén formában is mutatós. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

– Kültérben: teraszok, télikertek, szaletlik, betonozott járdák burkolásához ajánlott.

– Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, wellness terekben padlóburkolatként alkalmazható.

A referencia képeken a Terrakotta Meroving Párizsi Kocka, 3 cm (T048d) látható.

beltéri burkolat, dekoráció, fürdőszoba, konyhapult, párizsi kocka, terrakotta
beltéri burkolat, dekoráció, fürdőszoba, konyhapult, párizsi kocka, terrakotta
Burkolása

Ragasztott burkolat készítése:

A hagyományos burkolási technikáknak megfelelően járjunk el, kétoldali felkenéssel fektessük a kőlapokat hálóban, diagonálban, vagy eltolásban. Fugatávolságnak a 0,3- 0,6 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Terrakotta Párizsi Kocka felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.

beltéri burkolat, dekoráció, fürdőszoba, konyhapult, párizsi kocka, terrakotta