Terrakotta

Terrakotta Kastély Virágmintás, 2 cm

 • T086a
 • 20.5x20.5 cm
 • 2 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, barázdált
 • 1.6 kg/db
 • 38.7 kg
 • 23.5 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 27 193 Ft /m2 + ÁFA.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Terrakotta Kastély Virágmintás kézzel formázott barázdált mintás cottó hatású lap, melyeket fali burkolatként használhatunk. A burkolólap négyzetes, de karakteres rajzolattal rendelkezik. A Terrakotta Kastély Virágmintás burkolatot keverhetjük is, Pietra Standard, vagy Terrakotta Kastély Sima lapokkal, illetve eldönthetjük, hogy fugázzuk- vagy sem. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása kőfugázóval, vagy finomszemcsés szélesfugázóval (Sorell Stonecolor rustic, patio, beltérben Ultracolor Plus) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Beltérben: Falon fürdőszobai burkolat, falvédő, vagy kőfaldekoráció készíthető belőle.

Különleges térhatás érhető el, amikor ragasztás után nem fugázzuk ki a lapokat.

A referencia képeken a Terrekotta Kastély Virágmintás 2 cm (T086a) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése:

a Terrakotta Kastély Virágmintás felrakásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot. Ha diagonálban szeretnénk felragasztani a lapokat, akkor is használjunk vízmértéket! Fugatávolságnak a 0,2- 0,4 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Terrakotta Kastély barázdáit:

 1. telibe fugázzuk ki. Ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja, hiszen a fugaanyag színe, kiemeli a rajzolatot.
 2. hagyjuk nyersen, fugázás nélkül. Így kissé modernebb, drámai hatást kapunk.

Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

 További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.