Terrakotta

Terrakotta Eszterházy Kis Kocka, 3 cm

 • T046b
 • 3x3 cm
 • 3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • 0.054 kg/db
 • ~ 60 kg
 • 1 111 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 30 496 Ft /m2 + ÁFA.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Terrakotta Eszterházy 45 lapokat elsősorban padlóburkolatként használjuk bel- és kültéren. A nagy méretű lapok sarkai 45 fokban le vannak törve, melyhez a Terrakotta Eszterházy Kis kő mozaik illeszkedik. Önállóan mozaikpadló, vagy fal is képezhető belőle. Fektetése hálóban, diagonálban történik. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón, és falon Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott, falon általános impregnálószerek is megteszik (Sorell Wall Protection). Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

– Kültérben: teraszok, télikertek, szaletlik keretező, vagy dekorációs eleme.

– Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, wellness terekben fali- és padlóburkolatként, keretező vagy dekorációs elemként alkalmazható.

A referencia képeken a Terrakotta Eszterházy Kis Kocka, 3 cm (T046b) látható.

Beltéri padlólapok, Különleges dekorációs burkolatok, Kültéri burkolatok, Pinceburkolatok, Terrakották
Beltéri padlólapok, Különleges dekorációs burkolatok, Kültéri burkolatok, Pinceburkolatok, Terrakották
Burkolása

Ragasztott burkolat készítése: A hagyományos burkolási technikáknak megfelelően járjunk el, fektessük a kőlapokat hálóban, diagonálban, vagy sorokba rendezve. Fugatávolságnak a 0,3- 0,6 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Terrakotta Eszterházy Kis kő felületén lévő apró lukacsokat és a zsinórmintát is tömítsük ki fugaanyaggal. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

Beltéri padlólapok, Különleges dekorációs burkolatok, Kültéri burkolatok, Pinceburkolatok, Terrakották