Terrakotta

Terrakotta Eszterházy 45-ös Nagy Kő, 3 cm

 • T046a
 • 45x45 cm
 • 3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • 12.25 kg/db
 • ~ 60 kg
 • 4.9 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 26 105 Ft /m2 + ÁFA. T046b Kis kővel alkalmazva.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

Ezek a lapok nemesen előkelő megjelenésű kövek. Önállóan nem szoktuk burkolni, csak az „Eszterházy kiskővel” együtt.A Terrakotta Eszterházy 45 lapokat elsősorban padlóburkolatként használjuk bel- és kültéren. A nagy méretű lapok sarkai 45 fokban le vannak törve, melybe egy kis mozaik illeszkedik. Az alkotók színétől függően lehet mediterrán, chateau, shabby, vagy klasszikus hangulatú a burkolat. Fektetése hálóban, diagonálban történik. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

– Kültérben: teraszok, télikertek, szaletlik, betonozott járdák burkolásához ajánlott.

– Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, wellness terekben padlóburkolatként alkalmazható.

A referencia képeken a Terrakotta Eszterházy 45-ös Nagy Kő, 3 cm (T046a) látható.

Beltéri padlólapok, Különleges dekorációs burkolatok, Kültéri burkolatok, Pinceburkolatok, Terrakották
Beltéri padlólapok, Különleges dekorációs burkolatok, Kültéri burkolatok, Pinceburkolatok, Terrakották
Burkolása

Ragasztott burkolat készítése: A hagyományos burkolási technikáknak megfelelően járjunk el, kétoldali felkenéssel fektessük a kőlapokat hálóban, diagonálban. Fugatávolságnak a 0,6- 1 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Terrakotta Eszterházy 45 felületén lévő apró lukacsokat és a zsinórmintát is tömítsük ki fugaanyaggal. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

t046 Terrakotta Eszterházy 45-ös, 3 cm