Terrakotta

Terrakotta 20 Abbey, 3 cm

 • T024
 • 20x20 cm
 • 3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • 2.4 kg/db
 • ~ 60 kg
 • 25 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 26 105 Ft /m2 + ÁFA.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Terrakotta 20 Abbey lapokat elsősorban padlóburkolatként használjuk bel- és kültéren. Több kötésháló alkotóeleme lehet, de önállóan hálóban, diagonálban esztétikus. Kézzel megmunkált cottó lapokra emlékeztet felülete jellegzetes nyomott mintával, ennek megfelelően agyag, cserépvörös, vagy terrakotta színekben öntve nyeri el valódi karakterét. Négy 20*20- as lap összeforgatva ad ki egy nagy mintát. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

– Kültérben: teraszok, télikertek, szaletlik, betonozott járdák burkolásához ajánlott.

– Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, wellness terekben padlóburkolatként alkalmazható.

A referencia képeken a Terrakotta 20 Abbey, 3 cm (T024) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése:

A hagyományos burkolási technikáknak megfelelően járjunk el, kétoldali felkenéssel fektessük a kőlapokat hálóban, diagonálban. Fugatávolságnak a 0,6- 1 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Terrakotta 20 Abbey felületén lévő apró lukacsokat, illetve a nyomott minta barázdáit is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond (sőt!), az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja. Azonban tudnunk kell, hogy ha egy padlóburkolaton a rekeszmintás lapok barázdái fugázatlan állapotban maradnak, az koszgyűjtő lesz, takarítása nehézkes. Ezért többnyire telibe fugázzuk a rekeszmintás burkolatokat. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.

Beltéri padlólapok, Különleges dekorációs burkolatok, Kültéri burkolatok, Pinceburkolatok,