Terrakotta

Terrakotta Gótikus Tégla Sarokelem, 2 cm

 • T050b
 • Magasság:5-6 cm. Belső oldalak hossza: 14x28 cm. Külső oldalak hossza: 16x30 cm.
 • ~ 2 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • 0.6 kg
 • 7.5 kg/fm
 • 13 db/fm
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 2 175 Ft /db + ÁFA.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Terrakotta Gótikus Tégla kiegészítője a falsíkok találkozásánál a térbeliséget fokozó sarokelem, mely homlokzatok, lábazatok, támfalak, kerítések burkolására használható, illetve kül- és beltérben bárhol, ahol rusztikus téglafalat szeretnénk látni valódi fal építése nélkül. Kisebb-nagyobb méretben készül (de a sarokelemek oldalainak mérete többnyire 5,2*27 cm). A Gótikus Téglát keverhetjük szélesebb Barokk téglával, és egyéb Otti homlokzati burkolókövekkel is. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása: Sorell Stonecolor rustic, Sorell Stonecolor patio, Keracolor Rustic ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

– Kültérben: homlokzatok, támfalak, kerítések, oszlopok, parapetek, lábazatok burkolásához használjuk.

– Beltérben: pincében, wellness terekben, vendéglátóhelyeken, kandallóburkolatként, de falvédő- vagy kőfal dekoráció is készíthető belőle.

A referencia képeken a Terrakotta Gótikus Tégla Sarokelem, 2 cm (T050b) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése

A Terrakotta Gótikus Tégla felrakásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot! A kisebb- nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen. Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni a Gótikus Tégla lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán! Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek. A falsíkok találkozásánál a méretben és felületben kompatibilis Gótikus Tégla sarokelemeket alkalmazzuk. Fugatávolságnak 1-1,5 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Gótikus téglaszeletek felületén lévő kisebb- nagyobb lukacsokat ne tömítsük el, vagy alaposan mossuk vissza, mert rontja az esztétikai összképet. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.