Terrakotta

Terrakotta Barokk Tégla, 2 cm

 • T051b
 • Különböző, szélessége ~ 5,5-6,5 cm, hossza: 28-29 cm
 • 1.8-2 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált
 • ~0.6 kg/db
 • ~ 35kg kg
 • ~ 58 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft /m2 + ÁFA.
 • T051a Barokk Tégla Sarokelem
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Terrakotta Barokk Tégla homlokzatok, lábazatok, támfalak, kerítések burkolására használható, illetve kül- és beltérben bárhol, ahol rusztikus téglafalat szeretnénk látni valódi fal építése nélkül. Kisebb-nagyobb méretben készül (de a lapok mérete többnyire 6*28 cm). A szelekcióban vannak „fél téglák” is, mivel régi (barokk) fal hatásához hozzá tartozik az eltelt korok átépítésének, újrafelhasználásának esetlegessége is. A Barokk Téglát keverhetjük keskenyebb Gótikus téglával, és egyéb Otti homlokzati burkolókövekkel is. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása: Sorell Stonecolor rustic, Sorell Stonecolor patio, Keracolor Rustic ajánlott.

02.

Felületkezelése

Általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

– Kültérben: homlokzatok, támfalak, kerítések, oszlopok, parapetek, lábazatok burkolásához használjuk.

– Beltérben: pincében, wellness terekben, vendéglátóhelyeken, kandallóburkolatként, de falvédő- vagy kőfal dekoráció is készíthető belőle.

Fontos: a négyzetméterre vetített számot megváltoztatja a gyakorlat, mivel a falra burkolt kőlapok közti fuga mennyiséégével csökken ez az össztömeg. A fugába kerülő fugázóhabarcs könnyebb, mint az Otti lapok. A burkolási összkép kialakításakor mérhető négyzetméterre vetített tömeg kb 3-10 kilóval kevesebb lesz így, az Otti burkolatra vetítve.

A referencia képeken a Terrakotta Barokk Tégla 1.8 cm (T051b) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése

A Terrakotta Barokk Tégla felrakásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot! A kisebb- nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen. Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni a Barokk Tégla lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán! Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek. A falsíkok találkozásánál a méretben és felületben kompatibilis Barokk Tégla sarokelemeket alkalmazzuk. Fugatávolságnak 1-1,5 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Barokk Téglaszeletek felületén lévő kisebb- nagyobb lukacsokat ne tömítsük el, vagy alaposan mossuk vissza, mert rontja az esztétikai összképet. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.