Sarokelem

Solva Sarokelem

  • S086a
  • Magassága 9 cm. Belső oldalak 8x15 cm. Külső oldalak 11x18 cm.
  • 2-3 cm
  • Módosított, szálerősített fagyálló beton
  • Anyagában színezett, nem festett
  • Strukturált
  • 20 Kg/fm
  • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
  • 29 005 Ft /fm + ÁFA.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

Alapozóként a Sorell Primer Uni univerzális, lúgálló, vizes diszperziós alapozót ajánljuk. Ragasztása C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1. Fugázása Sorell Stonecolor Rustic, illetve színezett- vagy színezetlen „misung” anyaggal ajánlott.

02.

Felületkezelése

Felület kezelésére a Sorell Wall Protectiont használjuk. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Sarokelem burkolat. Ajánlott beltérben és kültérben, teraszokon, télikertekben, fedett részeken. Oszlopok, pillérek, homlokzati befordulások, nyílászáró kventek burkolata.

A referencia képeken a Solva Sarokelem (S086a) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése

A Pietra Solva felrakásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot! A kisebb-nagyobb lapokat egyenletesen osszuk el a felületen.
Ha hőszigetelésre szeretnénk felburkolni a Solva lapokat, az előírásokat tartsuk be. Kérjen segítséget, illetve olvasson utána az Otti Manufactura weboldalán!
Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek. A falsíkok találkozásánál a méretben és felületben kompatibilis Solva sarokelemeket alkalmazzuk.

Fugatávolságnak 1-1,5 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. A Pietra Solva felületén lévő kisebb-nagyobb lukacsokat ne tömítsük el, vagy alaposan mossuk vissza, mert rontja az esztétikai összképet.

Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.