Pietra

Pietra Térkő 20x20cm, 3 cm

 • P008
 • 20x20 cm
 • 3 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, enyhén rusztikus
 • 2.4 kg/db
 • 60 kg/fm
 • 25 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452,- + ÁFA
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Térkő 20 kőlapok négyzet alakú 20*20 centiméter méretű , nemesen egyszerű megjelenésű kövek melyeket, elsősorban padló, ritkábban lábazati burkolatként használhatunk. Más burkolatokkal is párosíthatjuk, sokszor szegélyezéseket, kereteket alakíthatunk ki, máskor önálló padlóburkolatként kerül felhasználásra. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) lábazaton kőfugázóval (Sorell Stonecolor rustic) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott, míg lábazaton általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Önálló burkolat, vagy keretező elem, hálóban vagy diagonálban burkolva, negyedes, feles eltolással.

Kül- és beltérben, télikertek, teraszok, járdák, pincék, folyosók burkolata lehet.

A referencia képeken a Pietra Térkő 20x20cm, 3 cm (P008) látható

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése:

a Pietra Térkő 20 felrakásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot! Fugatávolságnak a 0,5- 1,4 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Padlóburkolat kialakításakor a hagyományos burkolási technikákat érdemes alkalmazni. Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Pietra Térkő 20 felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.