Pietra

Pietra Térkő 20x20cm, 5 cm

 • P007
 • 20x20 cm
 • 5 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, enyhén antikolt
 • 4 kg/db
 • 100 kg/fm
 • 25 db
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft/m2 + ÁFA
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

Önálló térburkolat, keretező – ill. szegélyelemként is használható. Az 5 cm vastagságú Otti térköveket főleg személyforgalomra, esetleg mérsékelt gépkocsihasználatra terveztük, mivel a jellemzően antikolt élek nem minden esetben párhuzamosak, így fékezésre, gyorsításra elmozdulhatnak a kövek. Gépkocsiforgalommal terhelt területeken ajánljuk az Otti 7 cm vastagságú (pld. P. Balaton, P. Buda, P. Óváros, Opus, stb.) térköveit!

02.

Felületkezelése

Térköveket általában nem impregnál az ember, mivel a szer felhordásakor a besöprő homok, vagy zúzott kő máladéka felkenődhet a térburkolat felszínére. Két lehetőségünk adódik, amennyiben feltétlen kezelni szeretnénk a felületet:

-nagyszőrű hengerrel impregnáljuk a teljesen megtisztított burkolatot fugázás előtt,

-maximálisan tisztára sepert Otti kövekre permetezőgéppel vigyük fel az impregnálószert.

Általános impregnálószerek: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House- Stone Protect megfelel a célnak, amennyiben egy általános por- és víztaszító képességet akarunk biztosítani kedvenc térkövünknek.

Amennyiben erősen igénybevett térkőfelületről van szó; nagy forgalmú járdákon, utakon, grillezők- sütögetők környékén, esetleg vendéglátóhelyeken, egészségügyi okokból kiemelten tisztán tartott felületeken, technológiai pincékben, akkor érdemes Sorell Gpur+ matt felületkezelőt használni! Ez a térhálósodó poliuretán réteg ellenállóvá, könnyen tisztíthatóvá teszi a felületet. Még stabilabb, kezelhetőbb lesz a térkő, ha nem zúzottkő besöprést választunk, hanem műgyantával stabilizált Sorell Raster fugázót, mely statikus, nem pereg ki, nem gyomosodik, könnyebben tisztítható magasnyomású mosóval is.

Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

A Pietra Térkő 20 elsősorban kerti utak, járdák, terek, pincék, teraszok, szaletlik, télikertek burkolására javasolt önállóan, vagy más 5 cm vastag Otti burkolat szegélyezésére. Beltérben elsősorban szivárgó talajú pincék padlóburkolata, mivel a széles fugákban lévő zúzottkő, vagy homok elvezeti a nedvességet. Hálóban, diagonálban, vagy feles eltolással, szegélyként sorban fektessük az ágyazórétegbe.

A referencia képeken a Pietra Térkő 20x20cm, 5 cm (P007) látható

Burkolása

Térkő burkolat készítésé: földmű tömörítése 85-90%, A meglévő talajt lap vibrátorral, döngölőbékával alaposan tömöríteni kell. Alapréteget 25-30cm vastagságban kavicsot vagy zúzott követ 2-3 rétegben kell elteríteni, a rétegeket külün-külön kell alaposan, lap vibrátorral tömöríteni. (0-24 vagy 0—30 zúzottkövet.). Az ágyazó réteg 3-4 cm vastagságban. 0-4-es homokból vagy zúzalékból készülő. Egyszerre csak akkora felületen készítsük el az ágyazatot, amekkorának a burkolását is el tudjuk még aznap végezni. Lerakás Fugatávolságnak a 0,8- 1,4 cm javasolt. Lerakás közben az előkészített ágyazatra már ne lépjünk, a lerakott kövekről végezzük a fektetést. Fugázás: A burkolatra terítsünk száraz, 1-4-es zúzott követ, majd addig söprögessük, amíg a fugák telítve nem lesznek. Vibrálás: Gumilapos vibrátorral keresztben és hosszában is többször átjárva vibráljuk be a köveket. Végül terítsünk be a burkolatot újra homokkal és néhány nappal később söpörjük be újra a fúgákat.

Javasolt térkőszegély: Flóra ágyásszegély (egyenes)