Pietra Sóskút Kváder
Pietra

Pietra Sóskút Kváder 2.5 cm

 • P064
 • Változó méretek.
 • 2.5 cm
 • Módosított, szálerősített fagyálló beton
 • Anyagában színezett, nem festett
 • Strukturált, enyhén antikolt
 • Változó
 • 45 kg
 • Változó
 • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
 • 25 452 Ft /m2 + ÁFA
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Pietra Sóskút Kváder kőlapok természetes, nemesen egyszerű megjelenésű kövek, melyeket homlokzati és lábazati burkolatként használhatunk. Ragasztása közép-, vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Sorell Multiflex, Innoflex, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) lábazaton kőfugázóval (Sorell Stonecolor rustic, patio, beltérben Ultracolor Plus) ajánlott.

Sóskút lapméretek: 50×24 cm, 52×32 cm, 57×27 cm, 49×36 cm, 43×37 cm, 34×22 cm, 24×31 cm, 44×35 cm, 72×14 cm, 52×34 cm, 40×44 cm, 22×41 cm, 31×46 cm, 50×27 cm, 54×33 cm, 39×32 cm, 58×54 cm, 39×53 cm, 31×49 cm, 45×26 cm, 51×29 cm, 49×22 cm, 49×28 cm, 64×51 cm.

02.

Felületkezelése

Lábazaton általános impregnálószereket alkalmazunk: pld: Sorell Wall Protection, Mapei Stain Protection, Smiling House-Stone Protect, stb. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Gyakran lábazatok, homlokzatok, oszlopok, kerítések, parapetek, mellvédfalak burkolásához használjuk.

Fontos: a négyzetméterre vetített számot megváltoztatja a gyakorlat, mivel a falra burkolt kőlapok közti fuga mennyiséégével csökken ez az össztömeg. A fugába kerülő fugázóhabarcs könnyebb, mint az Otti lapok. A burkolási összkép kialakításakor mérhető négyzetméterre vetített tömeg kb 3-10 kilóval kevesebb lesz így, az Otti burkolatra vetítve.

A referencia képeken a Pietra Sóskút Kváder 2.5 cm látható

Pietra Sóskút Kváder
Pietra Sóskút Bánya Kő, rusztikus beton burkolat
Burkolása
Ragasztott burkolat készítése

Felrakásakor érdemes vízmértéket használni, mert a vízszintesen futó sorok fugája a téglafalak szerkezetéhez hasonlóan kiadja a hibákat! Hosszabb falszakaszok esetén lézerrel, vagy zsinórral jelöljük ki a megfelelő követendő síkot! A különböző méretű köveket úgy rakjuk sorba, hogy a téglalap alakú lapok 21 centiméter hosszú éle mindig egy irányba álljon. Falon függőlegesen például.
Figyeljünk rá, hogy lehetőleg egymás mellé ne kerüljön két azonos méretű lap, és a fugák mindig kötésben legyenek. Így dekoratív kváderes kőfalat kapunk, vagy padlóburkolatot. A falsíkok találkozásánál a méretben és felületben kompatibilis „Profil 4 „ sarokelemeket alkalmazzuk.
Fugatávolságnak a 0,4- 1 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa-, polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Pietra Kváder felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja.
Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.

Pietra Sóskút Bánya Kő, rusztikus beton burkolat, Etyeki kő