Terrakotta

Bánhalma Kötésháló, 3 cm

  • T023b
  • T. 20 Antik (20x20 cm), T. Abbey 20, vagy Róma, vagy Umbria, vagy Napkereszt (20x20 cm), T. Meroving Parketta (40x8 cm), T. Párizsi Kocka (8x8 cm)
  • 3 cm
  • Módosított, szálerősített fagyálló beton
  • Anyagában színezett, nem festett
  • Strukturált
  • ~ 60 kg
  • 1 minta= 12 db Terrakotta 20 Antik, 4 db Terrakotta Abbey 20 (Umbria, Róma, Napkereszt), 8 db Terrakotta Meroving Parketta, 4 db Terrakotta Párizsi Kocka= 0,9216 m2
  • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
  • 29 367 Ft /m2 + ÁFA.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

A Bánhalma kötésháló (12 db Terrakotta 20 Antik, 4 db Terrakotta Abbey (vagy Umbria, Róma, Napkereszt), 8 db Terrakotta Meroving Parketta, és 4 db Terrakotta Párizsi Kocka= 1 minta) kötéshálót padlóburkolatként használjuk bel- és kültéren. Kézzel megmunkált cottó lapokra emlékeztet felülete, ennek megfelelően agyag, cserépvörös, vagy terrakotta színekben öntve nyeri el valódi karakterét. Ragasztása közép- vagy vastag ágyazású C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik (pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1). Fugázása padlón Sorell Stonecolor patio (rusztikus), vagy Ultracolor Plus (sima textúrájú) ajánlott.

02.

Felületkezelése

Vízszintes felületen Sorell Gpur+ matt kétkomponensű felületkezelő ajánlott. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

– Kültérben: teraszok, télikertek, szaletlik, betonozott járdák burkolásához ajánlott.

– Beltérben: pincében, konyhában, folyosón, nappaliban, wellness terekben padlóburkolatként alkalmazható.

.

A referencia képeken a Bánhalma Kötésháló, 3 cm (T023b) látható.

Burkolása

Ragasztott burkolat készítése:

A hagyományos burkolási technikáknak megfelelően járjunk el, kétoldali felkenéssel fektessük a kőlapokat. Fugatávolságnak a 0,7- 1,2 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a Bánhalma kötésháló elemeinek felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja. Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.