Arács szakaszolható beton elem
Ablakpárkány

Arács Ablakpárkány és Könyöklő 41-60 cm-ig

  • L090c
  • Maximális méret 300 cm x 40-60 cm-ig
  • 3 cm
  • Módosított, szálerősített fagyálló beton
  • Anyagában színezett, nem festett
  • Strukturált
  • 30 Kg/fm
  • egyedileg vagy raklap-zsugorfólia
  • 29 627 Ft /fm + ÁFA-tól.
Ajánlom egy ismerősnek vagy elküldöm magamnakTermék küldése emailben
Felhasználási javaslat

01.

Felhasználása

Ragasztása C2TE S1 flexibilis csemperagasztóval történik pld: Sorell Maxiflex S1, Keraflex Maxi S1. Fugázása Sorell Stonecolor Patio (rusztikus), Ultracolor Plus (sima textúrájú), vagy Kerakoll Fugabella Color tömítőanyaggal ajánlott.

02.

Felületkezelése

Felület kezelésére a Sorell Wall Protection, ill. a Sorell Gpur+ matt kétkomponensű poliuretán gyantát használjuk. Ha színelmélyítést szeretnénk, esetleg fényesebb felületi megjelenést, azt feltétlenül jelezzük a gyártónak, forgalmazónak!

03.

Alkalmazási területek

Ablakpárkány, és könyöklő.

Felülete antkolt mészkő hatású. Mechanikus sérülések, és erózió nyomai fedezhetők fel, mintha többszáz éves kőelem lenne. Ablakpárkány, szakaszolható lépcső, íves profil, pultfedél, illetve extra méretű burkolat is lehet.

Egyedi méretre történő gyártás (szakaszolás, kirekesztés, speciális alak kialakítása, füles, pipás, sima) a standard árat módosítja! Kérjen egyedi árajánlatot!

Csak vasalással öntjük! Kérésre a falsíkra kihajló „T”- alakú párkány is rendelhető ( képen).

A referencia képeken az Arács Ablakpárkány és Könyöklő 41-60 cm-ig (L090c) látható.

Ablakpárkány, szakaszolható lépcső, íves profil, pultfedél, illetve extra méretű burkolat is lehet.
Burkolása

Ragasztott burkolat készítése:

A hagyományos burkolási technikáknak megfelelően járjunk el, kétoldali felkenéssel fektessük a kőlapokat hálóban, diagonálban, vagy eltolásban. Fugatávolságnak a 0,3- 1 cm javasolt. Fugakereszt burkoláskor nem ajánlott, a lapok rusztikus éle miatt, előre elkészített fa- polisztirol ék viszont igen! Fugázáskor a szikkadó fugaanyagot vizes (alapos mosások közt!) erre alkalmas szivaccsal mossuk vissza úgy, hogy a kő felületétől a fuga legmélyebb pontja ne legyen több, mint 2-3 mm. A fugahézag kitöltését kanállal, spaklival, vagy fugazsákkal végezhetjük. Ha a kő felületén lévő apró lukacsokat is kitömítjük fugaanyaggal, akkor sincs gond, az esztétikai megjelenést nem rontja ez a művelet, viszont a végső megjelenést alapvetően befolyásolja.

További információkat olvashat még: cikket itt. Kiegészítőket pedig itt talál még hozzá.

Figyelem: végezzünk próbafugázást egy kisebb felületen, hogy a végleges összkép számunkra megfelelő legyen! Impregnálást feltétlenül végezzünk, hogy a szennyeződések ne tudjanak beszívódni a felületbe!

Fedlapok, Kerítés- és oszlop fedlapok, otti színvilág, támfal- és kémény fedkő